Celníci při kontrolní akci na Vysočině využili rentgen

13.07.2015 16:45

Třídenní kontrolní akce na Vysočině u Měřína byla zaměřena na nelegální přepravy vybraných výrobků. K dispozici měli celníci mobilní velkokapacitní rentgen. Zkontrolováno bylo přes sto vozidel.

Celníci při kontrolní akci na Vysočině využili rentgen
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

7. července začala třídenní kontrolní akce na 139 km. D 1 u Měřína. Kontroly byly zaměřeny na zboží, které bylo odňato celnímu dohledu a na nelegální přepravy vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, líh, alkohol, tabák a tabákové výrobky. Vše za pomoci speciálního velkokapacitního RTG, který dokáže zkontrolovat vozidlo i náklad během několika minut, tak vysokozdvižné plošiny a vycvičených služebních psů. Přes sto kamionů, dodávek a autobusů prošlo důkladnou kontrolou. Řidiče čekala kontrola osobních dokladů, přepravních dokladů, vážení kamionů a kontrola rentgenem.

Z důvodu sílicí migrace uprchlíků byli přizváni policisté KŘP kraje Vysočina. Pokud by celníci při prověřování vozidel narazili na běžence, předávají je právě cizinecké policii.  Akce se účastnili i pracovníci Finančního úřadu pro Kraj Vysočina, jehož snahou bylo vymáhání daňových nedoplatků.   

Za I. pololetí 2015 celníci provedli téměř 4 200 kontrol nákladních vozidel, autobusů a dodávek. Mobilní rentgen, který je v České republice jen jeden, i tak na Vysočině pomáhal již třikrát. Odhaleno bylo celkem 71 případů porušení právních předpisů, kdy uložili celníci blokové pokuty za 32 000 korun, na kaucích a správních poplatcích vybrali přes 430 000 korun. Ve 22 případech odhalili nelegální přepravy vybraných výrobků a zabránili tak daňovým únikům za bezmála 100 000 korun.

Celníci budou v obdobných preventivních kontrolách pokračovat.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…