Celníci zabavili stovku hracích automatů a více než čtvrt milionu korun

14.04.2017 9:05

Generální ředitelství cel vyhodnotilo čtyřdenní akci, která byla zaměřena na eliminaci nelegálního hazardu a monitoring legálních heren. V období od 6. do 9. dubna zkontrolovaly dvě stovky celníků po celé republice sto dvacet subjektů. Jejich hlídky zajistily 118 hracích zařízení, dvě rulety, čtyři kvízomaty a platební prostředky ve výši 278 567 korun. Při integrované kontrole celníci objevili i šest kilogramů nezdaněného tabáku a 300 kartonů cigaret. Bez prokázaného zdanění i 255 litrů lihovin.

Celníci zabavili stovku hracích automatů a více než čtvrt milionu korun
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celníci.

Při kontrolách bylo zjištěno 41 porušení zákona, ve 13 případech z nich se jednalo o administrativní pochybení u legálních heren, a to nejčastěji nedodržení povinnosti umístění návštěvního řádu, herního plánu či provozní doby, včetně absence registrační známky herního zařízení. Pochybením bylo i neuvedení odpovědné osoby, či přítomnost obsluhy, která nebyla uvedena v povolení jako osoba odpovědná. V Teplicích objevili celníci nelegální hernu dokonce v blízkosti základní školy. Další nelegální herny byly v Praze, Písku, Brně, Zákupech, Přešticích, Jesenici u Prahy a Teplicích.

Od začátku roku celníci zkontrolovali 452 subjektů, zjistili 110 porušení a odhalili 40 nelegálních provozoven. Zajistili 358 hracích zařízení, včetně rulet a hracích stolů, a platební prostředky ve výši 1,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…