Celníci zachytili na D8 další padělek dálniční známky

17.09.2015 15:58

V pondělí vykonávala hlídka výkonového zpoplatnění kontrolu na dálnici D8. Hlídka si v odpoledních hodinách všimla podezřele vylepené dálniční známky na projíždějícím vozidle zn. Renault Laguna české imatrikulace. Celníci vozidlo zastavili a provedli jeho kontrolu, včetně dálničního kupónu.

Celníci zachytili na D8 další padělek dálniční známky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Roční známka v hodnotě 1.500 korun měla světlejší barvy a vykazovala znaky falsifikátu tak, jak je popsáno v tiskové zprávě Ministerstva dopravy ze začátku tohoto roku (tiskovou zprávu naleznete zde),  např. chyby v cizojazyčných textech na zadní straně kupónu, chybějící písmeno t ve slově uschovejte na kontrolním ústřižku, odlišné barevné provedení atd.

Kromě padělku dálniční známky hlídka během služby odhalila 14 řidičů, kterým na předních sklech vozidel dálniční kupon chyběl úplně. Z přistižených řidičů bylo deset cizinců. Celníci vyřešili přestupky na místě v blokovém řízení, na pokutách vybrali celkem 11.300 korun.

Ústečtí celníci odhalili letos ve svém regionu první padělek dálničního kupónu na konci května u čerpací stanici Benzina na komunikaci D8 ve směru Lovosice - Praha. V polovině prázdnin informoval o záchytu falešných dálničních známek také Celní úřad pro Královéhradecký kraj, tiskovou zprávu naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…