Cena Františka Ladislava Riegra za vynikající studentské práce byla udělena

09.04.2017 11:36

První místopředseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček tento týden předal Cenu Františka Ladislava Riegra za vynikající studentské práce věnované problematice parlamentarismu. Ocenil energii, kterou účastníci soutěže vložili do studia tohoto tématu, i kvalitu prací.

Cena Františka Ladislava Riegra za vynikající studentské práce byla udělena
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Ve druhém ročníku soutěže zvítězil Lukáš Hájek s diplomovou prací „Kumulace mandátů poslanci Parlamentu České republiky“ (Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity), který uvedl: „Jsem rád, že můžu prezentovat, že kumulace mandátů není pouze negativní jev, ale má i řadu pozitivních vlastností.“ Druhé místo patří Martině Pospíšilové s diplomovou prací „Karel Adámek (1840-1918) jako sociální myslitel“ (Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci), třetí místo pak Jakubu Dopierallovi s diplomovou prací „Role senátního filibusteru ve fungování politického systému USA“ (Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze).

 Slavnostního vyhlášení Ceny F. L. Riegra se zúčastnil také Riegrův prapravnuk Václav Macháček-Rieger, který byl podle svých slov loni mile překvapen zjištěním, že byla ustavena tato cena: „Při mých aktivitách a úsilí na připomenutí 200. výročí narození F. L. Riegra to krásně zapadlo. Rád jsem přijal pozvání. Doufám, že se parlament k připomínce výročí zapojí.“ 

Další účastníci soutěže dostali pamětní listy. Studenti se věnovali širokému spektru témat – kromě již zmíněných psali své práce o migraci, právních aktech svévolného zákonodárce, opozici a její zákonodárné iniciativě, obstrukcích nebo osudech „přeběhlíků“.

 Cena F. L. Riegra je udělována za nejlepší kvalifikační práce, které se z různých úhlů pohledu věnují parlamentarismu. Vychází se z doporučení odborné komise, ve které zasedají experti na právo, historii nebo politologii. Komise hodnotí mj. originalitu předložené práce, náročnost výzkumu i studia, šíři prostudovaných pramenů a literatury a přínos práce pro bádání o parlamentarismu. Finalisté soutěže své práce také obhajovali při ústním pohovoru před komisí. Kromě slavnostního vyhlášení výsledků na účastníky čekala i prohlídka prostor Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…