Cena Roma Spirit putuje i do Českého rozhlasu

12.12.2014 14:17

Vedoucí redaktorka romského vysílání Českého rozhlasu Iveta Demeterová získala prestižní ocenění Roma Spirit 2014 v kategorii Média. Ceny pro jednotlivce i organizace, které přispívají ke zlepšení situace Romů v České republice, byly předány ve středu 10. prosince v Pražské křižovatce.

Cena Roma Spirit putuje i do Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Ocenění, které jsem získala za pořad O Roma vakeren, si velmi vážím a je pro mě motivací do další práce. Stále mě těší připravovat reportáže, moderovat, natáčet, stříhat a podílet se na scénáři pro vysílání,“ řekla Iveta Demeterová. 

Zpravodajsko-publicistický magazín „O Roma vakeren čili Romové hovoří“ přináší informace o životě Romů žijících v Česku i v zahraničí. Je to jediné rozhlasové vysílání pro romskou menšinu. Mapuje celospolečenské dění týkající se soužití romské a většinové populace. Jeho redaktoři získávají vždy aktuální informace o nejdůležitějších otázkách, které mají přímý dopad na romskou komunitu.

„Cena, kterou paní Demeterová dostala, je důkazem toho, že Český rozhlas dobře plní své poslání média veřejné služby. Paní redaktorce gratulujeme a přejeme jí hodně úspěchů v další práci,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Ocenění Roma Spirit bylo letos uděleno v pěti kategoriích. Za celoživotní dílo cenu převzala dvaaosmdesátiletá romistka Eva Davidová, která do Prahy přijela z Českého Krumlova.  Organizátory projektu v České republice jsou Otevřená společnost o.p.s. a Nadace Michaela Kocába.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…