Cenia: Nová zpráva EEA o kvalitě ovzduší v Evropě

18.11.2018 8:31

Evropská agentura životního prostředí (EEA) vydala novou zprávu o kvalitě ovzduší v Evropě. Z aktualizovaných dat a informací vyplývá, že znečištění evropského ovzduší je stále příliš vysoké.

Cenia: Nová zpráva EEA o kvalitě ovzduší v Evropě
Foto: cenia.cz
Popisek: Cenia - logo

Nadále jsou překračovány imisní limity a doporučení Evropské unie a Světové zdravotnické organizace. Znečištění ovzduší stále představuje nebezpečí pro lidské zdraví i životní prostředí.

Zpráva uvádí nejnovější oficiální data o kvalitě ovzduší hlášené v roce 2016 z více než 2 500 monitorovacích stanic z celé Evropy. Podle zprávy je jedním z hlavních zdrojů znečištění ovzduší v Evropě silniční doprava, zejména pokud jde o nebezpečné znečišťující látky, jako je oxid dusičitý a suspendované částice. Na znečištění ovzduší se podílejí také emise ze zemědělství, energetiky, průmyslu a domácností.

Opatření na ochranu ovzduší a technologický pokrok vedou sice k pomalému, avšak dlouhodobému pokroku při snižování těchto negativních dopadů. Vysoké koncentrace látek znečišťujících ovzduší mají však i nadále negativní dopad na Evropany, zejména na obyvatele měst. Znečištění ovzduší má také značné ekonomické dopady: má negativní vliv na délku života, zvyšuje náklady na zdravotní péči a snižuje produktivitu ve všech hospodářských odvětvích kvůli zvýšení pracovní neschopnosti. Znečištění ovzduší také negativně ovlivňuje ekosystémy, poškozuje půdu, lesy, jezera a řeky a snižuje zemědělské výnosy.

Více se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…