Cenou ČKAIT v rámci soutěže Stavba roku 2017 je Vzducholoď Gulliver

06.10.2017 12:12

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě letos slaví 25. výročí, 25. ročník soutěže STAVBA ROKU byl vyhlášen 4. 10. 2017 v historické Betlémské kapli v  Praze. Ing. Robert Špalek, místopředseda ČKAIT, předal Cenu ČKAIT 2017, kterou získala Vzducholoď GULLIVER. Stavba je umístěna nad industriální budovou Centra DOX v Praze 7.

Cenou ČKAIT v rámci soutěže Stavba roku 2017 je Vzducholoď Gulliver
Foto: CKAIT
Popisek: ČKAIT, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků

CENY ČKAIT, které jsou udělovány v rámci jednotlivých soutěží v České republice, (STAVBA ROKU nebo Český energetický a ekologický projekt | stavba | inovace - ), jsou drobným příspěvkem Inženýrské komory k podpoře technického rozvoje a inovací v českém stavebnictví.

Nejdůležitější soutěží z hlediska odborného a profesního je pro autorizované inženýry a techniky činné ve výstavbě Cena Inženýrské komory. Poprvé byla vyhlášena v roce 2004 a do roku 2016 bylo podáno 198 přihlášek. Z nich bylo vybráno a vyhlášeno padesát cen  Hlavním posláním soutěže o Cenu Inženýrské komory je prezentace a zviditelnění kvalitních stavebních a technologických inženýrských návrhů ze všech oborů a specializací autorizace ČKAIT, které se mohou uplatnit ve stavební praxi, publicita těchto návrhů a představení jejich autorů širší odborné i laické veřejnosti. Termín odevzdání přihlášek do XIV. ročníku soutěže Cena Inženýrské komory je 31. říjen 2017 pro inženýrské návrhy připravené nebo realizačně dokončené v letech 2015 – 2017. Cena Inženýrské komory za XIV. ročník bude vyhlášena na Shromáždění delegátů ČKAIT v roce 2018.

CENU ČKAIT v rámci soutěže STAVBA ROKU 2017 udělenou návrhu a realizaci Vzducholodi GULLIVER předal Ing. Robert Špalek zástupcům oceněné stavby. Architektonický návrh stavby je z dílny prof. arch. Martina Rajniše (Huť architektury), byl inspirován ředitelem DOX Leošem Válkou. Leoš Válka svůj sen – vzducholoď - dva roky s architektem Rajnišem připravoval. Ing. Zbyněk Šrůtek z firmy TIMBER DESIGN, s. r. o., navrhl konstrukční řešení dřevo-ocelové konstrukční části vzducholodě (je 42 metrů dlouhá a 10 metrů široká) včetně zastřešení ETFE folií. Generálním dodavatelem konstrukce byla firma STYLBAU, s.r.o. Stavba byla v roce 2016 otevřena pro širokou veřejnost.  Jsou zde pořádány kulturní akce nejrůznějšího charakteru; i ze zahraničí, přednášky, inspirativní setkání s literárními autory, hudební večery. Přihlašovatelem do soutěže STAVBA ROKU 2017 je firma STYLBAU, s. r. o.

ČKAIT tento rok slaví 25. výročí svého založení, stejně jako celostátní soutěž STAVBA ROKU.  Proto se ČKAIT rozhodla, že k tomuto slavnostnímu datu vydá publikaci s názvem Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků 1992–2017. Kniha mapuje historii vzniku Komory, jejích orgánů, představuje složení členské základny, činnost oblastních kanceláří ČKAIT ad. Knihu obdrželi při předávání Ceny ČKAIT 2017 oceněné osoby.
Záznam z předávání cen ze soutěže STAVBA ROKU 2017, včetně videomedailónků nominovaných staveb ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …