Centrum excelence vznikne ve Valticích. Přestavbou budovy vinařské školy

02.10.2015 7:36

Jihomoravský kraj je jediným zřizovatelem vinařské školy v České republice. Na území kraje se nachází přes 90 % všech vinic a vinohradů.

Centrum excelence vznikne ve Valticích. Přestavbou budovy vinařské školy
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Krajská samospráva to cítí jako velký závazek, proto se rada kraje rozhodla po spolupráci s vinařskou veřejností schválit ve čtvrtek 1. října 2015 investiční záměr Centra excelence, které vznikne přestavbou budovy právě v majetku vinařské školy ve Valticích.

„Jedná se o projekt, v rámci kterého dojde k vybudování výukového centra pro prvotní i celoživotní vzdělávání. Vzniknou prostory pro pořádání vinařských kongresů, konferencí a významných nominačních výstav České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem. Nový přednáškový sál poslouží k seminářům a školením, které budou určeny pěstitelům a výrobcům vína, ale také jeho příznivcům a konzumentům a v neposlední řadě studentům školy. Budou zde veřejnosti poskytovány služby v oblasti propagace a podpory vinohradnictví a vinařství,“ uvedl k projektu hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s tím, že celkové náklady jsou asi 35 milionů korun.

„Předpokládáme také spolupráci se Svazem vinařů České republiky, do budoucna by se objekt mohl stát svazovým sídlem. Nejde tedy jen o projekt krajské samosprávy, byl připravován řadu měsíců ve spolupráci s vinařskou veřejností, hlavními partnery pro nás jsou Svaz vinařů České republiky a Národní vinařské centrum,“ doplnil hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…