Cenu Jaroslava Jandy získali generál Svoboda a Středisko bezpečnostní politiky

28.05.2015 8:48

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes na Úřadu vlády udělil Cenu Jaroslava Jandy brigádnímu generálovi Miloši Svobodovi a Středisku bezpečnostní politiky FSV UK.

Cenu Jaroslava Jandy získali generál Svoboda a Středisko bezpečnostní politiky
Foto: vlada.cz
Popisek: Bohuslav Sobotka udělil Cenu Jaroslava Jandy.

Premiér  ocenil  významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky   České   republiky.   Vláda   B.  Sobotky  obnovila  udílení  cen Bezpečnostní  rady  státu po devíti letech, poslední ročník soutěže proběhl na Úřadu vlády v roce 2006.

Bezpečnostní  rada  státu na své schůzi dne 23. března 2015 rozhodla udělit pro rok 2015 v hlavní kategorii dvě ceny, a to:

Středisku  bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty  sociálních  věd  Univerzity Karlovy v Praze za dlouholetou aktivní činnost v oblasti bezpečnostní a obranné politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, včetně aktivní činnosti v bezpečnostní komunitě, Brigádnímu   generálovi   Ing.  Miloši  Svobodovi,  náměstkovi  generálního ředitele  Hasičského  záchranného  sboru  pro  prevenci  a civilní nouzovou¨připravenost   za  dlouholetý  významný  osobní  podíl  v  oblasti  požární prevence, civilní nouzové připravenosti a krizového řízení.

Ve studentské kategorii nebyl předložen žádný návrh.

Cena Jaroslava Jandy

Cenu   Jaroslava   Jandy  uděluje  Bezpečnostní  rada  státu  kolektivům  i jednotlivcům  v  hlavní  a  ve studentské kategorii při příležitosti vstupu České  republiky  do NATO. Cena byla udělována v letech 2002 až 2006. Vláda premiéra  Bohuslava  Sobotky  se  rozhodla na návrh Bezpečnostní rady státu udělování této ceny od letošního roku obnovit.

V  minulých  letech  Cenu  Jaroslava Jandy získali v roce 2006 profesor Dr. Otto Pick za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní politiky a její  osvěty  či  v  roce  2005  ve  studentské  kategorii Jan Závěšický za předloženou  práci  „Postavení a role Bezpečnostní rady státu jako součásti bezpečnostního systému České republiky“.

Poznámka

Plukovník Jaroslav Janda (1932–1997), voják a politik, byl vědeckým pracovníkem v oblastech organizace a řízení a bezpečnostní a vojenské strategie. Pro odpor k okupaci Československa v roce 1968 musel opustit armádu. Až v 90. letech minulého století se mohl opět věnovat strategickému vojenství sociálnímu řízení v podmínkách ozbrojených sil a bezpečnostní politice. Je autorem desítek odborných prací.

Fotogalerii naleznete zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…