Cenu Panelák roku 2014 získal dům rekonstruovaný díky úvěru SFRB

30.06.2015 14:25

Ve 4. ročníku soutěže o nejlepší Panelák roku 2014 zvítězilo Sdružení vlastníků jednotek 1301 Milevsko s domem Písecké předměstí 1301, který byl rekonstruován díky úvěru z programu Panel 2013+. Soutěž vyhlašuje Svaz českých a moravských družstev ve spolupráci s ČSOB, CERPAD, Panel Plus a VOČ. Mohou se do ní přihlásit objekty panelového i nepanelového typu, jenž byly v období 2012 až 2014 komplexně modernizovány a jsou ve vlastnictví či správě člena SČMBD.

Cenu Panelák roku 2014 získal dům rekonstruovaný díky úvěru SFRB
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Ocenění Panelák roku 2014 vnímá výbor SVJ Písecké předměstí 1301 v Milevsku i SBD Milevsko, které provádí správu domu, jako potvrzení skutečnosti, že snaha, již společně vyvinuly k prosazení komplexních stavebních úprav domu včetně následné realizace, byla správným a smysluplným krokem a zcela v souladu se současnými trendy údržby a zlepšování společného bydlení.

SVJ Písecké předměstí v Milevsku využilo nízkoúročený úvěr z Programu PANEL 2013+ ve výši 7,2 mil. Kč. Finanční prostředky byly použity na hydroizolaci základů, na zateplení obvodového pláště, opravu lodžií a balkonů včetně zábradlí, opravu výtahu, výměnu elektroinstalace, na modernizaci vzduchotechniky, opravu hromosvodů, opravu konstrukcí a podlah ve společných prostorách. Úrok je fixovaný po dobu 10 let. V domě se nachází 40 bytových jednotek a měsíční splátka na jeden byt je 1 650 Kč.

„Se SFRB jsme v rámci zajištění financování projektu spolupracovali od samého počátku příprav. Využívali jsme nabídnutých konzultací a po vzájemném vyjasnění si podmínek poskytnutí a následného čerpání Panelu 2013+ jsme učinili potřebné kroky k uzavření úvěrové smlouvy. Jak v průběhu čerpání, tak při následné kontrole ze strany Fondu, která proběhla po ukončení akce, jsme ocenili i vstřícný přístup pracovníků SFRB a nyní můžeme s čistým svědomím prohlásit, že vše proběhlo k naší maximální spokojenosti,“ říká předseda Stavebního bytového družstva Milevsko Roman Kubů.

Panel 2013+

Je úvěrový program pro vlastníky bytových domů na opravy a modernizace. Mezi jeho hlavní výhody patří nízká úroková sazba, fixace po celou dobu splácení, splatnost až 30 let. Rozpočet pro rok 2015 je 600 mil. Kč. Více informací o programu Panel 2013+ a dalších realizovaných projektech naleznete na www.sfrb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…