Cenu hejtmana Ústeckého kraje získala lékařka Krajské zdravotní

07.07.2015 15:05

MUDr. Jana Bednářová, primářka Emergency Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., získala cenu hejtmana Ústeckého kraje pro rok 2014 za Sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života. „Je to moje první lékařské ocenění v životě. Moc si ho vážím. Beru ho jako takové ocenění za náročnou práci, kterou Emergency přináší,“ řekla MUDr. Jana Bednářová.

Cenu hejtmana Ústeckého kraje získala lékařka Krajské zdravotní
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Ing. Petr Fiala k získání ceny primářce ústecké Emergency poblahopřál. „Paní primářce děkuji za práci, péči, i úsilí, se kterým oddělení vede. Je to náročná práce, která si vyžaduje uznání a jsem rád, že doktorka Bednářová je již třetím lékařem Krajské zdravotní, který cenu hejtmana Ústeckého kraje obdržel,“ uvedl Ing. Petr Fiala.

Lékařka a primářka oddělení Emergency Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. má jednadvacetiletou praxi v oblasti akutní medicíny v rámci Emergency, kardiologie a zkušenosti ze záchranné služby. Publikuje v odborných lékařských časopisech. Už šest let je odborným garantem celostátní konference Emergency.

Oddělení ústecké Emergency funguje jako zcela samostatné pracoviště již osmým rokem. Jedná se o urgentní příjem situovaný do přízemí nemocnice. Oddělení se skládá ze vstupní haly, recepce, čekárny a jednotlivých ambulancí, interní, neurologickou, urologickou, traumatologickou a chirurgickou. Proti ambulancím se nachází lůžková část oddělení, kam mohou zdravotníci kdykoli jednoduše přemístit pacienta při zhoršení jeho stavu z čekárny nebo z ambulance na šest expektačních lůžek, plně vybavených, monitorovaných, která mají stejné personální zázemí s vedle umístěnými třemi vysokoprahovými, akutními, resuscitačními lůžky. Oddělením projde až osm set pacientů týdně.

V minulých letech cenu hejtmana Ústeckého kraje obdrželi také lékaři Krajské zdravotní, a. s. Nejprve přednosta Neurochirurgické kliniky Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. prof. MUDr. Martin Sameš, CSc., podruhé cenu obdržel přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Jan. Schraml, Ph.D.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …