Ceny od Českého literárního fondu ovládl Český rozhlas

22.05.2014 14:03

Cenu K. H. Borovského od Českého literárního fondu dostal moderátor ČRo Martin Veselovský a novinářskou Křepelku sportovní redaktor ČRo Jan Kaliba. Sedm nositelů novinářské Křepelky za posledních 10 let pracuje právě v Českém rozhlase.

Ceny od Českého literárního fondu ovládl Český rozhlas
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Nejvyšší ocenění za novinářskou a publicistickou práci Cenu K. H. Borovského dostal Martin Veselovský za bezkonkurenční úroveň rozhovorů v „Dvaceti minutách Radiožurnálu“ a dlouhodobě vysokou kvalitu moderování v pořadu „Události, komentáře“ České televize.

Novinářskou Křepelku dostávají mladí a perspektivní novináři do 33 let věku za jejich významný žurnalistický počin. Jan Kaliba oslovil porotu mimořádnou schopností hledat v životech sportovců lidský rozměr.

„Jsem velmi pyšný na to, že Český rozhlas byl maximálně úspěšný při udílení tak významných ocenění. Martin Veselovský je kvalitní novinář a jsem rád, že s Českým rozhlasem už 14 let spolupracuje. Zvlášť pyšný jsem na Jana Kalibu, protože jde o mladého talentovaného redaktora, který se rozhodl být věrný veřejnoprávnímu médiu,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Jsem přesvědčen, že jak Martin, tak Honza, si tyto ceny plně zaslouží, a jsem rád, že oba jsou součástí Českého rozhlasu a silného týmu moderátorů a redaktorů. A samozřejmě se připojuji ke gratulacím,“ řekl ředitel Centra zpravodajství Tomáš Pancíř.

Martin Veselovský (41 let) studoval na Filosofické fakultě UK. Pracuje jako rozhlasový a televizní moderátor. S Českým rozhlasem spolupracuje od roku 2000, moderoval pořady například „Nad věcí“ či „Radiofórum“, od roku 2006 „Dvacet minut Radiožurnálu“.

Jan Kaliba (30 let) studoval na Fakultě sociálních věd UK. Pracuje jako sportovní redaktor, publicista a komentátor. Mezi jeho sporty patří fotbal a alpské a klasické lyžování. Je spoluautorem 2 CD „Stříbrní Chilané aneb Legenda žije“ a projektu „Fotbalové vesnice“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…