Ceny za volání se u předplacených karet příliš neliší. Podle čeho vybrat tu pravou?

30.10.2017 12:17

Nechcete se upisovat mobilním operátorům na dlouhá léta? Rádi byste každý měsíc platili za volání co nejméně? Pak mobilní služby využívejte s předplacenou kartou, díky které budete mít výdaje nejen za volání stále pod kontrolou. Navíc vždy zaplatíte jen tolik, kolik provoláte. Jak si ale předplacenou kartu správně vybrat?

Ceny za volání se u předplacených karet příliš neliší. Podle čeho vybrat tu pravou?
Foto: usetreno.cz
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto

Výběr předplacené karty není složitý za předpokladu, že víte, na co se zaměřit. Důležité je zmapovat trh a zjistit, co aktuálně nabízí jednotliví mobilní operátoři. K tomu můžete využít internet, kde najdete nejen konkrétní nabídku na oficiálních stránkách poskytovatelů, ale také online porovnávače, díky kterým získáte přehled snadno a rychle o všech předplacenkách na jednom místě.

Cena vám s výběrem karty příliš neporadí

Uděláte-li si přehled o aktuální situaci na trhu předplacených karet, zjistíte, že ceny za volání a zasílání zpráv se příliš neliší. Pohybují se zhruba od 1 Kč do 2,50 Kč. Výjimkou jsou pak operátoři, kteří si účtují za volání až 5,90 Kč za minutu. Jednu SMS obvykle zašlete za korunu až dvě.

Podle čeho se tedy při výběru předplacené karty rozhodovat, když cena vám výběr příliš neusnadní? Zajímejte se o doplňkové služby a bonusy, které mobilní operátoři nabízí.

Kartu si nechte zaslat domu, nebo si ji vyzvedněte v trafice

Pokud máte rádi pohodlí a neradi někde vystáváte a čekáte, pak hledejte předplacenku, kterou si sjednáte z tepla domova. Objednat si ji můžete přes internet a vyzvednout ve vaší schránce.

Co když ale internetu příliš neholdujete a bydlíte na maloměstě, kde pobočky velkých operátorů nenajdete? Pak například kartu od SAZKAmobil si můžete na internetu pouze předvybrat a vyzvednou v trafice. Ta nechybí v žádném malém městě a ani v obci.

Zákaznická linka zdarma přijde vhod

Nemá-li vámi vybraný mobilní operátor kamenné pobočky poblíž, zajímejte se, zda nabízí perfektní klientský servis po telefonu nebo e-mailu.

Podívejte se také na oficiální webové stránky poskytovatele. Jsou-li pro vás uživatelsky přívětivé, bude pro vás snadné se v rozhraní vyznat v případě, že budete řešit nějaký problém. Vhod přijde i zákaznická linka zdarma, díky které neprovoláte majlant.

O výhody se zajímejte až nakonec

A nyní na závěr je čas na bonusy. Říkáte si, proč na závěr? Protože nabízené výhody vás mohou často zlákat k unáhlenému rozhodnutí. To samé platí i tehdy, zajímáte-li se o mobilní tarif. A jaké bonusy tedy lze od operátorů očekávat? Někteří poskytovatelé nabízí například: 

  • za dobití kreditu nad určitou částku mobilní služby (volání, SMS, data) navíc
  • k zakoupené předplacence až 500 MB zdarma
  • každý měsíc možnost vyhrát minimálně 250 000 Kč
  • až 1000 Kč zpět na nákupy v obchodním řetězci
  • možnost poslouchat online rádia bez čerpání dat
  • volání účtované po vteřinách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.