Čepro ohlásilo za loňský rok rekordní zisk

26.04.2016 16:53

Společnost Čepro a.s. ohlásila za loňský rok 2015 zisk ve výši 1,210 mld. Kč. Oproti předloňskému výsledku, který činil 805,3 mil. Kč tak státní distributorská firma paliv vloni dosáhla rekordního hospodářského úspěchu.

Čepro ohlásilo za loňský rok rekordní zisk
Foto: red
Popisek: Čepro

„Čepru se vloni stále významně dařilo úspěšně využívat  příznivých makroekonomických příležitostí, zejména pak poklesu cen nafty, růstu HDP a s tím související rostoucí spotřebu pohonných hmot.  K letošnímu úspěchu by ale nestačily“, říká generální ředitel Jan Duspěva a dodává: „Za hlavní úspěch hospodaření považuji kombinaci pozitivních ekonomických jevů a důsledné využití obchodních a optimalizačních systémových nástrojů, které se nám dařilo v posledních letech uplatnit.“

V oblasti obchodu se společnosti podařilo zavést na trh nové zdroje zahraničních motorových paliv a současně zvýšit služby v maloobchodním prodeji.  Celkový výsledek hospodaření pozitivně ovlivnila také současná politika jasných a důsledně kontrolovaných legislativních pravidel pro obchodníky s pohonnými látkami.

„Z hlediska uplatňování systémových strukturálních změn v rámci optimalizace řízení společnosti jsme dospěli  k významnému snížení nákladů ve všech hlavních oblastech  jako jsou personální a právní služby.“, dodává Jan Duspěva.  Současně připomíná, že kladně se rovněž do výsledku hospodaření promítla nízká cena energií, která pro společnost představuje jednu ze stěžejních nákladových položek.

Vedení společnosti vnímá fakt, že tento výsledek je svým způsobem ojedinělý a že se některé ekonomické jevy nemusí opakovat.  „Narůstající konkurenční boj, nástup alternací, to všechno bude vytvářet tlak na budoucí výsledky“, upřesňuje generální ředitel.   Stávajícím tržním podmínkám se v Čepru chtějí přizpůsobit ve dvou hlavních oblastech. Jednou z nich je rozšiřování obchodních aktivit například v oblasti alternativních paliv a to vedle nabídky skladovacích míst pro nouzové zásoby zemím EU.  Druhou stejně významnou prioritou je zájem firmy na pokračovat  v optimalizaci vnitřních procesů, které už potvrdily správný směr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…