Červenec byl pro hasiče ve znamení likvidace následků bouřek

06.08.2016 19:04

31. červenec 2016 měli hasiči opět plné ruce práce s likvidací následků silných bouřek. Celkem během celého dne vyjížděli k 507 technickým pomocem (dlouhodobý denní průměr je 154 pomocí).

Červenec byl pro hasiče ve znamení likvidace následků bouřek
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Nejvíc v Moravskoslezkém kraji (95), dále Zlínském kraji (82), kraji Jihomoravském (78), Olomouckém (64) a na Vysočině (56). Naopak ve Středočeském kraji, kde bouřky řádily v předcházejících dnech, byl tentokrát klid.

Hasiči odstraňovali popadané stromy a větve, pomocí čerpadel odčerpávali vodu ze sklepů a níže položených prostor, kde voda dosahovala v místech až do 1 metru. Naplaveniny z polí také ucpávaly kanalizační vpusti a kanalizace nezvládala tak velký příval vody.

Obecně se celý letošní červenec nese v duchu spíše likvidace následků bouřek než požárů. Během tohoto měsíce poskytli hasiči 6 792 technických pomocí (průměrně měsíčně je to kolem 4 700). Toto navýšení je jednoznačně dáno právě silnými bouřkami a přívalovými dešti. Díky nim se ale nijak výrazně nenavýšil počet požárů a to především těch typicky letních, v přírodním prostředí.

Zatímco loni v červenci bylo v přírodním prostředí požárů téměř 1 300, letos jich je pouze 296. Celkový počet požárů během uplynulého měsíce je 1 422, loni jich ve stejném období bylo přes 2 500 (dlouhodobý denní průměr je 51 požárů denně).

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…