Česká centra: LAST FATA MORGANA - londýnská výstava české módy se přesouvá do Prahy

29.04.2016 22:16

Výstava českého módního designu Last Fata Morgana, oceněná hlavní cenou (Country Award) na International Fashion Showcase 2016, oficiální doprovodné akci London Fashion Week, se přesouvá do Prahy. K vidění bude od 6. do 8. května 2016 ve Ville P651 na pražské Ořechovce.

Česká centra: LAST FATA MORGANA - londýnská výstava české módy se přesouvá do Prahy
Foto: czechcentres.cz
Popisek: Česká centra - logo

Studenti a absolventi pražské UMPRUM - Tereza Rosalie Kladošová, Karolína Juříková, Monika Krobová, Sofya Samareva, Markéta Kratochvílová, Antonín Šimon a Filip Jakab - zde s kurátorem londýnské prezentace Pavlem Ivančicem představí svou tvorbu společně s originálními fotografiemi Karin Zadrick, které vznikly speciálně pro tuto příležitost. Čeští návrháři se International Fashion Showcase zúčastnili již potřetí, letošní vítězství však bylo velmi příjemným překvapením.

TEREZA PORYBNÁ, ŘEDITELKA ČESKÉHO CENTRA LONDÝN:

Českou módu dlouhodobě sleduji, program Českého centra v Londýně by mi bez prezentace módních designerů přišel neúplný. Za poslední tři roky jsme třikrát zorganizovali výstavy české módy v rámci doprovodných akcí London Fashion Week a podpořili řadu dalších projektů. Díky teto systematické práci se začíná více vědět nejen o mladých módních talentech, ale i o České republice jako zemi, odkud přichází talent, kreativita a chuť sdílet i sbírat zkušenosti.“

Česká republika byla vybrána z 24 zemí porotou složenou z expertů v oblasti módního průmyslu v čele s šéfredaktorkou britské Vogue Sarah Mower. „Tímto vítězstvím se nám podařilo zařadit Českou republiku zpátky na mapu módního světa,“ zdůraznil kurátor výstavy Pavel Ivančic, který od roku 2012 vede Ateliér módní tvorby na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze.

Přehlídka International Fashion Showcase je pořádána každoročně ve spolupráci s Britskou radou a British Fashion Council (BFC). Pražská re-edice je však ojedinělou událostí, která má za cíl připomenout úspěchy talentovaných designerů, jichž se jim dostalo během jedné z hlavních událostí, jíž žije globální svět módy. Výstava bude ukončena v neděli, 8. 5. od 14:00 dernisáží - neformálním odpolednem na zahradě, spojeným s brunchem, hudbou a setkáním s designéry. Hlavním partnerem výstavy je Pražská plynárenská.

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci České republiky v zahraničí. Na mezinárodním poli prosazují zejména českou kulturní scénu a zaměřují se také na oblast vědy, výzkumu a inovací. Síť českých center působí ve 22 světových městech na třech kontinentech. Od srpna roku 2015 vede Česká centra Zdeněk Lyčka.

www.czechcentres.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…