Česká manažerská asociace k parlamentním volbám 2017

25.10.2017 12:40

Česká manažerská asociace vyzývá novou politickou reprezentaci k nápravě řízení státu, jako první klíčový úkol. Fungování institucí je jednou z největších slabin konkurenceschopnosti České republiky.

Česká manažerská asociace k parlamentním volbám 2017
Foto: Česká manažerská asociace
Popisek: Česká manažerská asociace, logo.

Česká manažerská asociace vyzývá novou politickou reprezentaci k nápravě řízení státu, jako první klíčový úkol. Fungování institucí je jednou z největších slabin konkurenceschopnosti České republiky (Global Competitiveness Report, 2017). Vedle stavu institucí ČR zaostává v infrastruktuře, inovacích a vyspělosti podnikatelského prostředí. Manažeři upozorňují zejména na dlouhodobě nestabilní legislativu (47 % dotázaných, průzkum ČMA 2016) a na vysokou míru byrokracie a administrativy. Již třetí rok ČR v mezinárodní konkurenceschopnosti stagnuje na 31. místě ve světě.

Česká manažerská asociace vyzývá politické strany k zefektivnění fungování státu a jeho struktur a činností státního aparátu, což by mělo přinést uvolnění kreativity a aktivity lidí, kterou tolik potřebujeme. Vybízí k omezení nadbytečného počtu úředníků, jejichž nárůst za uplynulou dekádu je alarmující.

Od státního a veřejného sektoru Česká manažerská asociace očekává výrazné impulzy, které by napomohly zvýšit úroveň ekonomiky. Manažeři a podnikatelská sféra vyzývají k podpoře inovací všeho druhu v celé ekonomice. Většina manažerů zvyšuje konkurenceschopnost svých firem právě investicemi do inovací a nových technologií (64 % dotázaných, průzkum ČMA 2016).

Česká manažerská asociace vybízí k masivní a všestranné podpoře té části ekonomiky a firem, které jsou schopny zajistit přidanou hodnotu a produktivitu na nejvyšší evropské a světové úrovni. To je cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva a udržitelnému rozvoji společnosti.

Česká manažerská asociace (ČMA) je dobrovolným nezávislým sdružením řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů i jejich schopnosti vést pracovní týmy. Je jediným sdružením manažerů napříč obory a regiony. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědnému postoji manažerů vůči zákazníkům i společnosti jako celku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…