Česká národní banka: Změny v sekci regulace a mezinárodní spolupráce

03.01.2020 20:32

V sekci regulace a mezinárodní spolupráce České národní banky vznikne od 1. ledna 2020 nový odbor regulace finančního trhu II. Řízením nového odboru byl pověřen Mgr. Aleš Smutný, dosavadní vedoucí právního referátu v odboru regulace finančního trhu zmíněné sekce.

Česká národní banka: Změny v sekci regulace a mezinárodní spolupráce
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Současně se vznikem nového odboru došlo v sekci regulace a mezinárodní spolupráce k dalším organizačním změnám: odbor regulace finančního trhu se od stejného data přejmenuje na odbor regulace finančního trhu I a dosavadní odbor regulace platebního styku a finančních inovací ponese nové označení odbor regulace finančního trhu III.

Agenda regulace a mezinárodní spolupráce bude mezi odbory rozdělena následovně: odbor regulace finančního trhu I bude mít v gesci otázky obezřetnostní regulace úvěrových institucí a pojišťoven. Odbor regulace finančního trhu II bude řešit mj. agendu obecného legislativního rámce a regulace kapitálového trhu a investičních služeb. Do kompetence odboru regulace finančního trhu III bude spadat mj. problematika platebního styku, finančních inovací a ochrany spotřebitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…