Česká národní banka a Čínská komise pro bankovní regulaci rozšiřují spolupráci

29.03.2016 16:20

Česká národní banka (ČNB) a Čínská komise pro bankovní regulaci (CBRC) podepsaly „ Prohlášení o spolupráci v oblasti krizového řízení“, které rozšiřuje stávající dohodu o spolupráci.

Česká národní banka a Čínská komise pro bankovní regulaci rozšiřují spolupráci
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Dnešní podpis v rámci Čínsko-českého fóra o finanční spolupráci představuje další významný krok k posílení spolupráce.

„Zástupci čínského a českého bankovního sektoru se pravidelně setkávají na různých fórech. Spolupráce, obchod, investice a sdílení zkušeností a znalostí jsou prospěšné oběma stranám,“ uvedl guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Spolupráce mezi CBRC a ČNB v oblasti dohledu je postavena na dlouhodobém základě. V roce 2010 byla podepsána dohoda o spolupráci. Prohlášení o spolupráci v oblasti krizového řízení přináší posílení bilaterální komunikace a spolupráce v oblasti dohledu.

„Dohody o spolupráci s CBRC podepsali regulátoři z 28 zemí účastnících se tzv. nové hedvábné stezky. Dohoda s Českou republikou byla jednou z prvních, které byly uzavřeny mezi CBRC a orgánem dohledu z EU,“ řekl předseda CBRC Shang Fulin.

Iniciativa „Nová hedvábná stezka“ vytváří potenciál pro vzájemně výhodnou ekonomickou spolupráci mezi Čínou a Českou republikou. CBRC a ČNB budou společně usilovat o rozšíření finanční spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…