Česká národní banka upozorňuje na změny u SEPA plateb

19.09.2016 12:29

Změny u SEPA plateb od 31. října 2016 – informace pro korporátní klienty bank:

Česká národní banka upozorňuje na změny u SEPA plateb
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Česká národní banka upozorňuje korporátní klienty bank, kteří předávají svým bankám příkazy k eurovým platbám do zemí EU ve formě datových souborů, že od 31. října 2016 bude nutno předávat bankám tyto příkazy pouze ve formátu podle normy ISO 20022. Tato povinnost vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 260/2012 ze dne 14. března 2012 (pdf, 894 kB), kterým se stanoví technické a obchodní požadavky pro úhrady a inkasa v eurech, konkrétně z článku 5, odst. 1, písm. d) tohoto nařízení.

Další informace jsou k dispozici na stránkách České bankovní asociace. Konkrétní informace v této věci poskytnou korporátním klientům jejich banky.

Výše uvedená povinnost se nevztahuje na spotřebitele a drobné podnikatele. Též se nevztahuje na korporátní klienty, pokud předávají své bance jednotlivé příkazy prostřednictvím ručního pořízení příkazu v rámci aplikace internetového bankovnictví nebo je předávají na papírovém tiskopisu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…