Česká obchodní inspekce: Kontroly výměn pneumatik byly téměř v pořádku

12.06.2019 7:32

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla v průběhu měsíce května mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na plnění povinností pneuservisů při výměnách pneumatik - přezouvání zimních pneumatik na letní pneumatiky. „Dobrou zprávou pro spotřebitele je, že ČOI nezjistila žádné zásadní pochybení,“ uvedla ředitelka ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu, Martina Střihavková.

Česká obchodní inspekce: Kontroly výměn pneumatik byly téměř v pořádku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektorát České obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu uskutečnil v průběhu měsíce května kontrolní akci zaměřenou na plnění povinností pneuservisů při výměně pneumatik. Inspektoři České obchodní inspekce provedli celkem 6 kontrol a pochybení zjistili pouze při jedné kontrole, kdy pneuservis nevydal spotřebiteli písemné potvrzení o převzetí objednávky přezutí pneumatik, které nebylo provedeno na počkání.

Za zjištěné porušení zákona o ochraně spotřebitele uložili inspektoři prodávajícímu v přestupkovém řízení na místě pokutu 2 000 Kč. Nedostatky v plnění povinností prodávajícího řádně seznámit spotřebitele s cenami poskytovaných služeb a vydat na jeho žádost doklad o poskytnutí služby zjištěny nebyly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…