Česká obchodní inspekce: Mimořádná kontrola obchodníků v Chrudimi

14.02.2018 14:39

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci v Chrudimi. Provedla 24 kontrol v prodejnách a restauracích a u téměř 70 procent zjistila porušení právních předpisů.

Česká obchodní inspekce: Mimořádná kontrola obchodníků v Chrudimi
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla kontrolu služeb, obchodní sítě a provozoven veřejného stravování v Chrudimi. Zároveň byl v této lokalitě proveden na 3 čerpacích stanicích odběr 7 vzorků PHM.

V 16 provozovnách bylo zjištěno porušení právních předpisů. Jednalo se především o porušení zákona č. 634/92 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy například obchodníci neseznámili spotřebitele s konečnou platnou cenou, používali neověřená měřidla nebo nabízeli padělané zboží. V této souvislosti inspektoři zajistili 17 kusů výrobků v hodnotě originálů 10 800 korun.

Česká obchodní inspekce na místě uložila 12 pokut na místě v celkové hodnotě 18 500 korun. Se 4 kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení.

Tato mimořádná akce probíhala v součinnosti s oblastním inspektorátem České inspekce životního prostředí, celním úřadem pro Pardubický kraj a Českým metrologickým institutem.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…