Česká obchodní inspekce: Ochrana spotřebitele musí být i na „českých olympiádách“

28.02.2018 16:51

Česká obchodní inspekce uskutečnila mimořádné kontroly Olympijského festivalu v Brně a Ostravě. Kontrolní akce byly především zaměřené na dodržování zákona o ochraně spotřebitele ve stáncích s občerstvením a na půjčovny zimního sportovního vybavení.

Česká obchodní inspekce: Ochrana spotřebitele musí být i na „českých olympiádách“
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

„Česká obchodní inspekce pravidelně kontroluje akce, které se konají na území ČR v rámci významných mezinárodních sportovních událostí. Vzhledem k jejich vysoké návštěvnosti je naší prioritou, aby spotřebitel nakoupené zboží a služby obdržel v avizované kvalitě a se všemi náležitostmi,“ říká ke kontrolám ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný. 

Olympijský festival Brno

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila ve dnech 14. a 15. února 6 kontrol na Olympijském festivalu v Brně. Kontrolovány byly stánky s občerstvením a služby. Inspektoři ČOI zjistili pouze jedno porušení, kdy nebylo umožněno spotřebiteli překontrolovat správnost míry podaného nápoje, což bylo řešeno na místě pokutou ve výši 1000 Kč.

Olympijský festival Moravskoslezský kraj

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje v rámci programu Olympijského festivalu provedla ve dnech 9. až 17. února 12 kontrol. Nedostatky zjistila v 5 případech, což je 42 procent. Za zjištěné přestupky uložila celkem 5 pokut ve výši 7 000 Kč. Na 1 kus měřidla vydala zákaz používání.

Česká obchodní inspekce provedla kontroly v areálu Ski Bílá a Ski Areál Skalka. Zde kontrolovala bistra, restaurace a půjčovny lyží. Nedostatky se týkaly vah, které neměly platné úřední ověření a nedodržení deklarované míry nápoje. Celkem byly uloženy pokuty ve výši 4 000 Kč.

Dále byl kontrolován Olympijský festival OSTRAVAR ARÉNA. Nedostatky byly zjištěny v 1 stánku s občerstvením. Na žádost spotřebitele nevydal prodávající doklad se všemi stanovenými údaji. Uložena byla pokuta na místě ve výši Kč 1 000 Kč.

V Korejské vesničce v Ostravě provedli inspektoři kontroly ve 2 stáncích s občerstvením a v 1 restauraci. Nedostatky byly zjištěny ve stánku s občerstvením, kdy nebyla dodržena deklarovaná míra nápoje. V restauraci byl zjištěn stejný nedostatek. Za tato porušení byla uložena pokuta na místě ve výši Kč 1 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…