Česká obchodní inspekce: Prodejci na závodech v Novém Městě na Moravě nebodovali

30.01.2016 21:12

Závody Světového poháru v lyžování v Novém Městě na Moravě byly pro jihočeské inspektory ČOI důvodem k mimořádné kontrolní akci. Zaměřili se na prodejce a poskytovatele služeb, kteří samozřejmě na této významné soutěži s mezinárodní účastí nechyběli. Inspektoři kontrolovali zejména poctivost prodeje a dodržování informačních povinností.

Česká obchodní inspekce: Prodejci na závodech v Novém Městě na Moravě nebodovali
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Při kontrolách 6 stánků zjistili nedostatky ve 4 z nich. Za zjištěné závady byly uloženy třem kontrolovaným subjektům pokuty příkazem na místě v celkové výši 3000 Kč a s jedním prodávajícím bude vedeno správní řízení. „I když kontrolní zjištění nebyla nikterak závažná, nejsem spokojen s tím, že prodávající porušují svoje povinnosti i při takto významných akcích. Ať si to uvědomují či nikoliv, svým chováním vůči spotřebitelům přispívají k celkovému dojmu, který si zejména zahraniční návštěvníci o naší zemi udělají,“ řekl Daniel Adamec, ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Českých Budějovicích.

O víkendu 23. a 24. ledna 2016 se v Novém Městě na Moravě konal Světový pohár FIS v běhu na lyžích a Vysočina arénu zaplnili kromě závodníků z řady zemí četní příznivci tohoto sportu. Vzhledem k tomu, že tato atraktivní sportovní i společenská událost láká každoročně i zahraniční návštěvníky, na sobotu 23. ledna naplánoval inspektorát ČOI se sídlem v Českých Budějovicích mimořádnou kontrolní akci, zaměřenou především na dodržování poctivosti prodeje v provozovnách rychlého občerstvení, restauracích, prodejních stáncích, aj.

Inspektoři provedli celkem 6 kontrol a porušení dozorovaných právních předpisů zjistili ve 4 případech (67 %). Jeden prodávající nevydal na žádost spotřebitele doklad o koupi, v jednom případě byla používána úředně neověřená váha a jednomu spotřebiteli nebyla umožněna kontrola deklarované hmotnosti pokrmu. Při jedné kontrole zjistili inspektoři, že prodávající nesplnil informační povinnosti o výrobku - bižuterii.

Méně závažná porušení byla řešena vydáním příkazu na místě třem prodávajícím a pokutami v celkové výši 3000 Kč. S jedním prodávajícím bude zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…