Česká obchodní inspekce: S letní sezonou začínají kontroly turistických provozoven

05.07.2017 11:48

Se začátkem letní sezony se Česká obchodní inspekce zaměřuje na kontroly míst, která jsou v této době hojně navštěvovaná turisty. V první polovině měsíce června provedla kontrolu 6 provozoven v oblasti Máchova jezera a Děčína. U třech obchodníků zjistili porušení právních předpisů.

Česká obchodní inspekce: S letní sezonou začínají kontroly turistických provozoven
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v první polovině měsíce června 2017 kontroly provozoven v lokalitách, která jsou především v letních měsících cílem velkého množství turistů. Jednalo se o oblast Máchova jezera – Doks a koupaliště Děčín. Inspektoři prověřili celkem 6 podnikatelských subjektů, kdy u 3 zjistili porušení právních předpisů. Obchodníci při prodeji ovoce a zeleniny nesprávně účtovali ceny, kdy výsledná částka byla navýšena až o 49 Kč. Dále byla zjištěna pochybení v ocenění prodávaných produktů, nedostatky ve značení výrobků informacemi pro spotřebitele (pokyny pro údržbu, návody, bezpečnostní upozornění) a neoznačení hraček informacemi dle příslušného Nařízení vlády a ČSN.

Inspektoři uložili pro porušení zákona č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele a zákona č. 22/1997 Sb. 2 prodejcům pokuty na místě v celkové hodnotě 3 000 Kč. S 1 prodávajícím bude zahájeno správní řízení. Inspektoři také uložili zákaz dalšího prodeje 99 kusů výrobků v celkové hodnotě 8 067 Kč. Sortiment výrobků se týkal drogistického zboží, svíček a rostlin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…