Česká obchodní inspekce: Stánkaři na Světovém poháru horských kol porušili zákon

04.06.2017 15:33

Nové Město na Moravě letos hostilo závod Světového poháru horských kol již počtvrté za sebou. Návštěvníci tohoto ročníku měli možnost zhlédnout nejen vynikající sportovní výkony světové cyklistické špičky, ale i doprovodný program, který nabízel prodej převážně sportovního zboží a občerstvení. V rámci této akce uskutečnila ČOI Jihočeského kraje a kraje Vysočina mimořádnou kontrolu, která odhalila porušení zákona téměř v 70 procentech.

Česká obchodní inspekce: Stánkaři na Světovém poháru horských kol porušili zákon
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a kraje Vysočina provedla ve dnech 19. až 21. května 2017 mimořádnou kontrolní akci na Světovém poháru horských kol, která se konala v Novém Městě na Moravě. Cílem bylo dodržování svěřené legislativy v oblasti poskytovaných služeb a prodeje zboží.

Inspektoři uskutečnili 9 kontrol a porušení legislativy zjistili v 6 případech, což je 66,6 %. Nejčastěji prodejci neoceňovali zboží, nevydávali doklady o zakoupení se všemi náležitostmi, nedodržovali deklarované míry podaných nápojů a informační povinnosti  při prodeji textilních výrobků. Zjištěné závady byly ve 3 případech řešeny uložením pokuty na místě a ve 3 případech bude zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…