Česká obchodní inspekce kontrolovala stánkaře u cyklostezek

25.09.2017 13:11

Výlet na kole po vyznačených cyklostezkách není dnes žádný problém. Situaci s rostoucím počtem cyklostezek využili také obchodníci, kteří prodávají občerstvení a drobné spotřební zboží přímo u nich.

Česká obchodní inspekce kontrolovala stánkaře u cyklostezek
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla 18 kontrol zaměřených na maloobchodní prodej a hostinské služby v cyklistických lokalitách. Porušení právních předpisů zaznamenala u 50 procent provozoven.

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila v měsíci srpnu tohoto roku mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na stánkový prodej a hostinské služby u cyklostezek. Konkrétně se jednalo o Labskou cyklostezku, cyklostezky u řeky Orlice, Labe a cyklostezku městskými lesy Hradec Králové.

Kontrolní akce se zúčastnilo 7 pracovníků České obchodní inspekce a provedli celkem 18 kontrol. Inspektoři zaznamenali porušení právních předpisů v 9 provozovnách, což je 50 % z kontrolovaných subjektů. Převážně se jednalo o porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele a zákona č. 65/20017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Obchodníci nejčastěji neuváděli měrné ceny zboží, což je cena za kilo nebo litr u balených potravinářských výrobků (5 případů). Dále nedodržovali deklarované míry nápojů nebo neumožnili ověřit deklarovanou míru nápojů (3 případy), nevydali doklad o zakoupení výrobku nebo poskytnutí služby s předepsanými náležitostmi (2 případy) anebo nesprávně účtovali (1 případ). Inspektoři dále zjistili porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, kdy pro spotřebitele nebyl umístěn na provozovně zjevně viditelný text zákazu prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje na místě uložila 9 pokut v celkové hodnotě 12 500 Kč. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…