Česká obchodní inspekce nechyběla na Dnech NATO

27.09.2015 14:03

Stejně jako v předchozích letech nechyběli mezi účastníky na Dnech NATO v Ostravě inspektoři z místně příslušného inspektorátu ČOI. Důvodem byla nejen očekávaná rekordní účast návštěvníků, ale také četné stánky, které zajišťovaly občerstvení a nabízely prodej nejrůznějších výrobků, které by mohly spotřebitele během programu zaujmout. „Výsledky kontrolní akce v průběhu Dnů NATO jsem byl velmi příjemně překvapen. Nedostatek zjištěný u jediného prodejce z 10 kontrolovaných svědčí o tom, že preventivní monitorování těchto příležitostných akcí našimi pracovníky má smysl a že prodejci mohou být vůči spotřebitelům féroví,“ řekl Boris Stabryn, ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Ostravě.

Česká obchodní inspekce nechyběla na Dnech NATO
Foto: NATO
Popisek: Summit NATO

Cílem kontrol podnikatelů na letošních Dnech NATO bylo prověřit, zda neporušují při prodeji výrobků a poskytování služeb obecně závazné právní předpisy. O tuto tradiční dvoudenní akci mají kromě vojenských nadšenců, návštěvníků všech věkových kategorií a zástupců nejrůznějších profesí, zájem také prodávající a poskytovatelé služeb. Dny NATO nejsou jen show s atraktivním programem, ale také důležitá významná platforma pro prezentaci bezpečnostních témat a významná společenská událost, na níž se setkávají zástupci privátní komerční sféry s představiteli státní správy a čelnými zástupci politického, podnikatelského, vědeckého, kulturního a společenského světa.

V tomto kontextu je třeba, aby také zázemí této akce, tj. obchod a služby bezchybně fungovaly, a proto je potěšitelné, že to výsledky monitorování a následné kontrolní činnosti České obchodní inspekce na této akci potvrdily. Jde o výrazné zlepšení úrovně prodeje a poskytovaných služeb, neboť při kontrole 10 vytipovaných subjektů, převážně stánků s občerstvením, byl zjištěn nedostatek pouze u jednoho prodejce. Za účtování zakoupeného pokrmu v neprospěch spotřebitele mu inspektoři příkazem na místě uložili pokutu ve výši 1000 Kč.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…