Česká obchodní inspekce se zaměřila na Dny NATO v Ostravě

21.09.2017 17:50

Česká obchodní inspekce Moravskoslezského kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na Dnech NATO v Ostravě.

Česká obchodní inspekce se zaměřila na Dny NATO v Ostravě
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Velké množství návštěvníků mělo možnost zhlédnout nejen leteckou techniku, ale také se občerstvit u stánků. A právě na dodržování povinností zákona o ochraně spotřebitele v oblasti stánkového prodeje se zaměřili inspektoři ČOI. Z 11 kontrolovaných prodejců byly zjištěny nedostatky u 4 z nich.

Česká obchodní inspekce Moravskoslezského kraje uskutečnila v souvislosti s konáním akce Dny NATO na letišti v Ostravě Mošnově kontroly stánkového prodeje v areálu akce.

Inspektoři kontrolami 11 stánků s občerstvením zjistili nedostatky u  4 prodávajících. Ve dvou případech nebyla dodržena deklarovaná míra nebo hmotnost podaných nápojů a pokrmů. Dále dva prodávající nevydali na žádost spotřebitele doklad o zakoupení se všemi stanovenými náležitostmi.

ČOI také využila podnět spotřebitele a provedla v této lokalitě kontrolu ubytovacích služeb v hotelu poblíž letiště. Inspektoři zjistili, že poskytovatel služeb řádně neinformoval spotřebitele o ceně ubytovacích služeb v souladu s cenovými předpisy.

Za zjištěné nedostatky byly uloženy 3 pokuty na místě v celkové výši 4 000 Kč a ve dvou případech jsou nedostatky podkladem pro zahájení správního řízení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…