Česká obchodní inspekce si ve Strážném zjednala přístup do uzavřených prostor stánkařů

04.11.2019 20:29

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila ve spolupráci s Cizineckou policií a za účasti městyse Strážné mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Strážném, která byla zaměřená na nabídku a prodej padělaných výrobků.

Česká obchodní inspekce si ve Strážném zjednala přístup do uzavřených prostor stánkařů
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Inspektoři ČOI využili své pravomoci a otevřeli za účasti přizvané osoby tři stánky, neboť jejich majitelé je dobrovolně na základě výzvy nezpřístupnili.

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny při této akci zabavila celkem 247  kusů padělků v hodnotě originálů 870 190 Kč. Převážně se jednalo o textilní výrobky a koženou galanterii. Konkrétně to byly trička, obuv,  mikiny, bundy, tepláky, kraťasy a čepice. Mezi dalším zabaveným zbožím byly kabelky a peněženky. Padělané zboží bylo označeno ochrannými značkami Adidas, Nike, Gucci,  Louis Vuitton, Vans, Chanel, Michael Kors,  Tommy Hilfiger, Levi's a Calvin Klein.

Ve všech třech případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení. Za porušení zákona o ochraně spotřebitele může být uložena sankce až do výše 5 milionů korun. Vybrané zajištěné padělky budou využity pro humanitární účely, zbývající zlikvidovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…