Česká obchodní inspekce zajistila na tržnici Hatě padělky za téměř 26 milionů

29.12.2019 12:17

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na tržnici Hatě. Zajistila téměř 7 000 kusů padělků v hodnotě originálů blížící se částce 26 milionů korun.

Česká obchodní inspekce zajistila na tržnici Hatě padělky za téměř 26 milionů
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

„Po vypracování všech odborných posudků, které potvrzují zajištění padělků světových značek, bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Výrobky budou následně zlikvidovány nebo předány k humanitárním účelům. Případy zboží, které bylo nalezeno mimo prodejní stánky, budou předmětem zahájení správních řízení s neznámou osobou a správcem tržnice,“ říká k výsledkům rozsáhlé kontrolní akce ředitel ČOI Inspektorátu pro Jihomoravský a Zlínský kraj Karel Havlíček.

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje provedla mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě, která byla zaměřená na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Konkrétně se jednalo o ustanovení prodej, nabídka a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. Inspektoři zkontrolovali celkem 23 stánků. Inspektoři rovněž využili pravomoci ČOI a otevřeli 1 auto a 7 nebytových prostor. Celkem zajistili 6 988 kusů padělků textilních oděvů, obuvi a galanterie v hodnotě originálů 25 825 306 Kč.

Akce se zúčastnilo 24 pracovníků České obchodní inspekce, z toho 4 inspektoři inspektorátu Středočeského a Hl. m. Prahy, 35 příslušníků Policie ČR a 4 pracovníci Českého telekomunikačního úřadu.

Tato mimořádná kontrolní akce byla provedena ve spolupráci s pracovníky Celní správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…