Česká pobočka ASIS INTERNATIONAL pořádala kulatý stůl na téma bezpečnostních opatření obchodních center

16.09.2016 16:49

Dne 8. 9. 2016 uspořádala česká pobočka ASIS INTERNATIONAL kulatý stůl na téma Zpřísňování bezpečnostních opatření u provozovatelů a majitelů měkkých cílů – zejména obchodních center.

Česká pobočka ASIS INTERNATIONAL pořádala kulatý stůl na téma bezpečnostních opatření obchodních center
Foto: ASIS INTERNATIONAL
Popisek: Česká pobočka ASIS INTERNATIONAL pořádala kulatý stůl na téma bezpečnostních opatření obchodních center.

Kulatý stůl zahájil předseda sdružení bezpečnostních profesionálů Jaromír Průša, který uvedl, že cílem našeho setkání je reakce na vývoj bezpečnostní situace především v Evropě, hrozby a nebezpečí plynoucí z terorismu.

Se zástupci Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Policejní akademie, Ministerstva vnitra a soukromé bezpečnostní služby M2C se diskutovalo na téma měkkých cílů, active shootera, osamělého vlka a to především v rámci ochrany obchodních center.

Hledaly se nejen odpovědi na otázky v oblastech prevence, ochrany nakupujících a zaměstnanců, ale i možnost spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému.

Účastníci kulatého stolu byli v rámci diskuze se zástupci Policie ČR a Ministerstva vnitra seznámeni s aktivitami státu, s novinkami v legislativě a obeznámeni se současnou situací a vývojem řešení krizových situací při ohrožení měkkých cílů a to v podobě metodiky MV a zřízení odboru na nově vzniklé Národní centrále proti organizovanému zločinu Policie ČR.

Všichni níže zmínění odborníci společně se zástupci obchodních center následně v panelové diskuzi rozebrali jednotlivá aktuální témata, jako např. spolupráci s policií, ozbrojenou ostrahu, face recognition, ozbrojenou veřejnost při návštěvě obchodních center apod. 

Pozvání na kulatý stůl přijali zástupci:

Ministerstva vnitra – odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality, vedoucí Oddělení krizového řízení JUDr. Benedikt Vangeli
Policejního prezidia České republiky – ředitelství služby pořádkové policie plk. Doc. Ing. Martin Hrinko, Ph.D., MBA 
Policejního prezidia České republiky – Národní centrála proti organizovanému zločinu kpt. Mgr. Petr Jokl
Ministerstva vnitra – generální ředitelství HZS ČR – vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva plk. Ing. Luboš Votípka
Vadim Petrov – bezpečnostní poradce
Policejní akademie České republiky v Praze – Fakulta bezpečnostního managementu, katedra krizového řízení Mgr. Jan Tvrdek a Ing. Ondrej Tarčáni
SBS – společnost Mark2 Corporation Czech a.s., provozní ředitel Oldřich Rutar

V rámci kulatého stolu se přítomní odborníci shodli na tom, že se jedná o velmi důležitá a aktuální témata, která se budou v rámci Konference bezpečnostního managementu KBM2016 dne 3. 11. 2016 rozebírat podrobněji s cílem rozšířit informace o ochraně měkkých cílů i do ostatních oblastí, kterých se to týká, nejen v obchodních centrech.

Jaroslav Zoubek ze společnosti M2C, jako zastupující poskytovatele služeb bezpečnosti, zdůraznil: „Veškerá mimořádná opatření nastavená již od minulého roku na objektech, které střežíme, jsou stále aktuální a připravují se další formy školení a metodik pro bezpečnostní manažery i strážce. Reflektují aktuální dění v celé Evropě a inspirované budou i cennými zkušenostmi M2C například z Turecka, kde je hrozba teroristickými útoky stále.“

Závěrem se všichni účastníci shodli na faktu, že situace se v Evropě nebude v nejbližších letech zlepšovat a takovýchto diskuzí bude vyvoláváno stále více nejen týkajících se měkkých cílů.

Podrobné informace budou uveřejněny v příštím čísle Security magazínu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…