Česká pošta: Jednání o mzdách s odbory bylo zahájeno

31.10.2015 19:25

Vedení České pošty zahájilo jednání se zástupci všech odborových organizací ohledně nastavení mezd pro rok 2016. Obě strany předložily své návrhy a dohodly se na dalším jednání.

Česká pošta: Jednání o mzdách s odbory bylo zahájeno
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Záměrem zaměstnavatele je realizovat nárůst mezd v roce 2016 s důrazem na větší diferenciaci jednotlivých pracovních pozic s ohledem na jejich náročnost.  Vývoj mezd musí být zároveň v souladu s aktuálními ekonomickými možnosti podniku. Podmínkou úspěšného výsledku jednání  je dosáhnout shody se všemi odborovými organizacemi, protože pouze ta zajistí zaměstnancům lepší výdělkové a pracovní podmínky v budoucnosti.

Generální ředitel České pošty okomentoval dnešní jednání na twitteru: https://twitter.com/MartinElkan/status/657167069755101184

Systém odměňování zaměstnanců odměňovaných tarifní mzdou v ČP je výsledkem dohod mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi. Zaměstnavatel je nepřetržitě kontrolován odborovými organizacemi, zda v odměňování  a přístupu k zaměstnancům dodržuje všechna sjednaná pravidla a zásady. Výše minimální mzdy v tarifních stupních je výsledkem kolektivního vyjednávání s odbory a je součástí kolektivní smlouvy. Odborům jsou pravidelně poskytovány informace o odměňování. Mzdu zaměstnance tvoří základní tarifní mzda s příslušným rozpětím a další mzdové formy, mezi které patří výkonová mzda, příplatky, a další mzdové složky, jako např. příplatek za práci přesčas, svátek, noční směnu atd., bonusy za produkty aliančních partnerů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…