Česká pošta: Mzdy tarifních zaměstnanců vzrostou průměrně o 7,1 procenta

18.01.2018 15:16

Vedení České pošty a zástupci odborů včera uzavřeli jednání o navýšení příjmů zaměstnanců České pošty v roce 2018. Výsledky odsouhlasila většina odborových organizací. Management České pošty tak pokračuje v navyšování mezd zaměstnanců s tarifní mzdou. Za poslední tři roky tyto mzdy vzrostly v průměru o 15 % v celkovém objemu 2,5 miliardy korun.

Česká pošta: Mzdy tarifních zaměstnanců vzrostou průměrně o 7,1 procenta
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Generální ředitel České pošty Martin Elkán uvedl: „Prioritou vedení České pošty i odborových organizací je posílit jistotu zaměstnanců. Proto jsme navýšení směřovali do nárůstů tarifů. Mzdy všech zaměstnanců s tarifní mzdou vzrostou od 1. 4. 2018 v průměru o 7,1 %,“ a doplnil: „Každému zaměstnanci s tarifní mzdou garantujeme minimální navýšení měsíčních tarifních a výkonových mezd od dubna o 1 200 Kč.“

Zaměstnanci s tarifní mzdou zároveň obdrží v únoru mimořádnou odměnu generálního ředitele za rok 2017 v celkové výši 80 mil. Kč. V březnu získají další mimořádnou odměnu v celkovém objemu 86 mil. Kč.

Další nárůst příjmu zaměstnanců je možný ve chvíli, kdy stát navýší částku úhrady nákladů za univerzální službu nad 500 mil. Kč a Česká pošta ji zaúčtuje. V tom případě půjde po dohodě s odbory 45 % z částky navíc do příjmu zaměstnanců. Vedení České pošty i odborové organizace budou o toto navýšení intenzivně usilovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín a Lipno se opět otevírají veřejnosti

8:49 ČEZ: Temelín a Lipno se opět otevírají veřejnosti

Hned dvě elektrárny na jihu Čech od června zpřístupňuje veřejnosti společnost ČEZ. Na prohlídku Jade…