Česká pošta: Odmítáme nátlakové akce menšinových odborů

17.12.2016 10:06

Dozorčí rada České pošty se na svém jednání zabývala situací související s nátlakovými akcemi ze strany menšinových odborů, které se týkají navýšení mezd.

Česká pošta: Odmítáme nátlakové akce menšinových odborů
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Vzhledem k výsledku jednání odmítáme nátlakové akce menšinových odborů a jejich požadavky vedoucí k destabilizaci podniku,“ uvedl Jan Mareš, předseda dozorčí rady České pošty a doplnil: „I nadále považujeme za jediný způsob vedoucí k řešení vyjednávání a nikoliv nátlak a jemu podobné aktivity.“

Dozorčí rada dále vyjádřila podporu vedení podniku za konstruktivní jednání podpořené stanoviskem většiny odborových organizací působících u České pošty, současně požádala zakladatele a příslušné resorty, aby nastalou situaci intenzivně řešili.

Dozorčí rada považuje za podstatné urychlit vyřešení úhrady kompenzace za poskytování univerzálních služeb za roky 2013 a 2014 a použít část této kompenzace pro řešení mzdové situace zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…