Česká pošta: Případy hodné následování

19.07.2018 9:21

Mezi zaměstnanci České pošty se často objevují kolegové, kteří při své práci narazí na nečekanou situaci. Obdiv si zaslouží ti, kteří nezaváhají ani chvíli a v případě nouze poskytnou okamžitou pomoc potřebným. Za vzornou reprezentaci České pošty a za lidskost, kterou projevili, jim patří velký dík!

Česká pošta: Případy hodné následování
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Duda František
Dne 21. 6. 2018 v Mladé Boleslavi u Bondy centra ležel na zemi mladší muž. Tekla mu krev z úst. Balíkový doručovatel František Duda projížděl kolem poštovním vozidlem při doručovací pochůzce. Neváhal ani vteřinu, zastavil vozidlo a běžel na pomoc ležící osobě. Poskytl pánovi první pomoc, držel postiženému hlavu ve stabilizované poloze a uklidňoval postiženého ze šoku, čímž mu pravděpodobně zachránil život. Vyčkal do příjezdu záchranných složek a pokračoval dál v balíkové pochůzce. O tomto mimořádném činu se jeho kolegové dozvěděli až z rádia, kdy mu příbuzní postiženého nechali zahrát písničku jako poděkování.

Jakubcová Andrea
Dne 20. 6. 2018 v Bělé pod Bezdězem upadl starší pán na chodník a bez pomoci by nebyl schopen vstát. Poštovní doručovatelka Andrea Jakubcová nezaváhala ani vteřinu a ihned postiženému běžela na pomoc. Společné s kolemjdoucím mužem pána zvedli a domluvili mu odvoz na místo bydliště.

Holmanová Marcela a Kuželová Pavla
Dne 30. 5. 2018 na silnici mezi obcemi Slatiny u Jičína a Žeretice zachraňovaly řidiče havarovaného vozidla dvě zaměstnankyně České pošty Marcela Holmanová a Pavla Kuželová. Řidič při autohavárii vyletěl z vozidla, doručovatelky ho našly zhruba 100 metrů opodál. Poskytly mu první pomoc a čekaly u něj do příjezdu záchranné služby.

Česká pošta si zaměstnanců, kteří neváhali pomoci ostatním lidem v nouzi, velice váží. Každým rokem proto vyhlašuje „Zaměstnance roku“ s kategorií „Mimořádný čin“. Pracovníci České pošty, kteří jsou do této kategorie zařazeni, obdrží kromě poděkování také finanční odměnu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…