Česká pošta: Zájemci mohou využít leteckou poštu Praha - Luxembourg

02.03.2016 10:17

U příležitosti zahájení provozu nové letecké linky společnosti Luxair: Luxembourg – Praha dne 27. 3. 2016 bude na základě dohody mezi filatelistickými útvary poštovních správ Lucemburska a České republiky umožněna speciální letecká přeprava listovních zásilek tímto prvním letem – letecká pošta.

Česká pošta: Zájemci mohou využít leteckou poštu Praha - Luxembourg
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Zájemci o službu letecké pošty si mohou připravit své obyčejné zásilky předem a zaslat je v obálce nejpozději do úterý 22. 3. 2016 na adresu:  Česká pošta, s.p., Známková tvorba, Poštovní přihrádka 13, 111 21 Praha 1. Zásilky je možné předat do téhož dne i osobně na adrese: Hlavní pošta, Jindřišská 14, Praha 1, přepážka 29 a 30. K letecké poště bude možné zaslat ve vlastních obálkách dopisnice, pohlednice, obálky či jiné zásilky v základním váhovém stupni a standardní velikosti, odpovídající ceně pro prioritní obyčejné zásilky do 50 g do evropských zemí, tj. odpovídající nominální písmenové hodnotě „E“. Zásilky určené k přepravě leteckou poštou opatří adresou odesílatele a do adresního místa pod poštovní známku vepíšou adresu v úpravě dle níže uvedeného vzoru (např. jméno + Poste restante L-1009 Luxembourg).

Všechny převzaté zásilky letecké pošty Praha – Luxembourg 2016 budou mít jednotné podací denní razítko pošty Praha 1 s datem 27. 3. 2016 a připouštěcí gumové razítko (kašet) potvrzující výše uvedenou přepravu letadlem. Příchozí zásilky budou opatřeny speciálním příležitostným razítkem pošty Luxembourg s datem 27. 3. 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…