Česká pošta hostí zasedání PostEurop

19.04.2017 22:08

Generální ředitel České pošty Martin Elkán dnes přivítal na centrále České pošty zástupce asociace PostEurop. Hlavním tématem jednání byl systém odměňování mezi jednotlivými poštovními správami.

Česká pošta hostí zasedání PostEurop
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Jednání s generálním ředitelem České pošty Martinem Elkánem se pak zúčastnil předseda správní rady  PostEurop Jean-Paul Forceville a generální tajemník Botond Szebeny.

„Díky PostEurop máme lepší vyjednávací pozici při jednání s většími poštovními správami. Jsem rád, že spolu táhneme za jeden provaz,“ říká generální ředitel České pošty Martin Elkán.

PostEurop je mezinárodní nevládní asociace se sídlem v Bruselu, založená v roce 1993 podle belgického práva. Sdružuje 52 pověřených operátorů ze 49 zemí a území Evropy.

Od roku 1996 je PostEurop jednou z tzv. užších unií v rámci Světové poštovní organizace (SPU), které sdružují pověřené operátory různých geografických oblastí.

Remunerations Forum je pracovním orgánem v rámci Skupiny provozních aktivit (Operational Activities Circle, OAC), Zpočátku se zabývalo pouze problematikou terminálních poplatků, v současnosti řeší veškeré otázky související s odměňováním mezi poštovními operátory. Ročně se konají dvě až tři zasedání, která hostí jednotlivé členské organizace. Poslední zasedání se konalo v listopadu 2016 v lotyšské Rize. Letos dvoudenní zasedání ve dnech 19. – 20. dubna 2017 hostí v Praze Česká pošta. Srpnové zasedání ve dnech 29. – 30. srpna 2017 se uskuteční v kazašské Astaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…