Česká pošta na svém webu varuje před podvodnými e-maily

12.02.2021 10:44

Česká pošta v poslední době zaznamenala zvýšený počet klientů, kteří se na ni obracejí s upozorněním na podvodnou e-mailovou zprávu, zneužívající jméno České pošty.

Česká pošta na svém webu varuje před podvodnými e-maily
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Těmto formám poškozování jména se dá velmi těžko předcházet a ke zneužití může být útočníky využit jakýkoliv subjekt státní, veřejné nebo komerční sféry. Proto Česká pošta upozorňuje veřejnost, aby si na podobné e-maily dávala dobrý pozor.

Z tohoto důvodu také Česká pošta zprovoznila na svých webových stránkách upozornění a návod, jak mají lidé postupovat v případě, že si nejsou jisti, zda se nestali cílem útoku podvodníků. Tato upozornění včetně konkrétních případů z poslední doby jsou umístěna na webu České pošty v záložce „O České poště“ v sekci „Bezpečnostní informace“ https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/bezpecnostni-informace. Pro snadnější přístup je přímo na hlavní stránce webu proklikávací banner s nápisem „Pozor na PODVODNÉ e-maily“.

Obecné pravidlo radí, abyste neotvírali a nereagovali na nevyžádané nebo neočekávané e-maily, a pokud si nejste odesílatelem jistí, tak neposkytovali žádné osobní údaje a neodesílali žádné peněžní částky. Falešné zprávy jsou charakteristické složitými, dlouhými a neznámými odkazy, které zjistíte pouhým najetím myši na odkaz bez kliknutí na něj. Typické jsou také časté chyby pravopisu a špatná stylistika. Pokud i přesto váháte, stačí se obrátit na bezplatnou zákaznickou linku České pošty 800 104 410 nebo zašlete dotaz na mailovou adresu info@cpost.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…