Česká pošta nabízí malešický areál pro vládní čtvrť

15.11.2019 15:51

Generální ředitel České pošty Roman Knap představil předsedovi vlády Andreji Babišovi strategické plány transformace poštovní logistiky a provedl jej a generální ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřinu Arajmu areálem v pražských Malešicích.

Česká pošta nabízí malešický areál pro vládní čtvrť
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Tam se nachází největší třídící centrum České pošty, které denně zpracuje v průměru 150 tisíc balíkových zásilek. Roční provozní náklady areálu dosahují téměř 40 milionů korun. Poslední významná rekonstrukce třídírny balíků a kolejové haly mezi roky 2010 – 2012 si vyžádala investici ve výši 122 milionů korun. Dnešní nároky klientů na služby České pošty přesahují standard stávajícího třídícího centra.

„Balíkový trh roste a Česká pošta se tomuto trendu musí přizpůsobit. Malešická třídírna je pro dnešní logistiku ne úplně vyhovující. Chceme být stále lídrem trhu před našimi konkurenty. Plánujeme výstavbu nového centra, které nemusí být nutně přímo v Praze. Malešický areál bychom jako řádný hospodář tak jako tak nabídli státním, ale i soukromým subjektům. Stejně tak jednáme se státními organizacemi o nových prostorách, například s Českými drahami. Záměr vybudovat nový vládní komplex je všeobecně známý. I proto jsme, když máme tu možnost, aktivně nabídli právě tento 19hektarový pozemek. Třídící centrum nám posloužilo více než dost a vládní areál by rozvoji Malešic pomohl vyšší měrou než současný objekt České pošty,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Ve všech složkách České pošty, které působí v malešickém areálu, pracuje téměř 1400 zaměstnanců. Kromě balíkové třídírny je zde třídírna listovní, depo Praha 701 a Postkomplet. Největší položkou provozních nákladů je spotřeba elektřiny, za kterou Česká pošta ročně platí přes 17 milionů korun. Plocha pozemků ve vlastnictví České pošty je 197 215 m2. Jejich značná část je v současnosti nezastavěná, což by do budoucna usnadnilo stavební práce v areálu bez dodatečného záboru okolních ploch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…