Česká pošta podporuje projekt Sportovní talent roku

19.11.2013 16:00

Memorandum o spolupráci při realizaci projektu Sportovní talent roku společně podepsali generální ředitel České pošty Petr Zatloukal a předseda Asociace amatérských sportů České republiky Antonín Bleša. Tento významný akt se odehrál na půdě České pošty a navázal tak na spolupráci z let minulých, kdy Česká pošta byla vždy generálním partnerem úspěšného projektu.

Česká pošta podporuje projekt Sportovní talent roku
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Jsme prostředníkem mezi sportovními svazy a samotnými dětmi. Nepřivádíme děti ke konkrétní disciplíně, lákáme je ke sportování obecně,“ vysvětloval nejvyšší představitel AAS ČR Antonín Bleša a pokračoval v objasňování principů projektu Sportovní talent roku, v rámci kterého se již čtvrtým rokem koná celostátní soutěž Talent roku s cílem motivovat žáky základních škol z celé republiky k aktivnímu životnímu stylu.

Právě projekt Sportovní talent roku se stal předmětem podepsaného memoranda o spolupráci. AAS ČR a Česká pošta tak budou společně usilovat o změnu životního stylu mladé generace, zejména vztahu mládeže k pohybovým aktivitám. Obě zainteresované strany si totiž velice dobře uvědomují pozitivní vliv sportovních aktivit na vývoj jedince.

„Dnešní mládež je až příliš upjatá na moderní technologie, u kterých tráví většinu volného času,“ vyjádřil se k současné generaci Petr Zatloukal a na adresu AAS ČR dodal: „ Je dobré, že ve sportu působí organizace jako AAS ČR. A kdo ví, třeba se z některého z mladých sportovců, přihlášených do soutěže Talent roku, vyklube profesionál, kterému budeme všichni držet palce.“

Memorandum stanovilo dlouhodobý rámec spolupráce, která umožňuje uspořádání dalších ročníků soutěže Talent roku. Ten aktuální odstartoval již začátkem října. Aktivní žáci základních škol se do něj mohou přihlásit na webu www.talentroku.cz nebo na facebookovém profilu soutěže www.facebook.com/talentroku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…