Česká průmyslová zdravotní pojišťovna roste. Za posledních pět let získala 62 000 pojištěnců

23.03.2021 10:55

Celkem 62 000 klientů přibylo České průmyslové zdravotní pojišťovně (ČPZP) mezi lety 2016 až 2020. Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR nyní eviduje 1,277 milionu pojištěnců, což představuje 12procentní podíl na trhu zdravotního pojištění.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna roste. Za posledních pět let získala 62 000 pojištěnců
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Lidé mohou ze zákona změnit zdravotní pojišťovnu jednou za rok. První letošní příležitost vyplnit přihlášku do jiné pojišťovny potrvá už jen do konce března, přičemž změna zdravotní pojišťovny začne platit od 1. července.  Ve stejný den začíná druhý přestupní termín, který vyprší na konci září a umožní stát se klientem jiné pojišťovny od ledna příštího roku.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

„Data ze všech přeregistračních období uplynulých pěti let dosvědčují, že lidé vnímají ČPZP jako atraktivní, moderní a perspektivní zdravotní pojišťovnu. Pokaždé od nás odcházelo výrazně méně pojištěnců, než si vybralo ČPZP za svou novou zdravotní pojišťovnu. Rozdíl ve prospěch příchozích činil za uvedených pět let 57 000 klientů,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Nejnižší saldo mezi příchody a odchody zaznamenala ČPZP za rok 2020, a to kolem 5 000, kdy v souvislosti s pandemickou situací lidé začali řešit jiné věci, než je změna zdravotní pojišťovny. Naopak nejvyšší přírůstek České průmyslové zdravotní pojišťovně přinesl rok 2016, kdy si po odečtení odchozích pojištěnců připsala téměř 20 000 nových klientů.

Ročně se v ČPZP narodí 15 000 dětí

Počty pojištěnců jednotlivých pojišťoven ovlivňují i jiné faktory, než jen změny v rámci registračního období. Například dlouhodobé pobyty v zahraničí. ČPZP si vzhledem k zajímavým příspěvkům z preventivních programů vybírají jako svou zdravotní pojišťovnu například těhotné ženy. Díky nim získává ČPZP přes 15 000 novorozených pojištěnců ročně. A ani rozdíl mezi nově narozenými a zemřelými dosud neubíral ČPZP na růstu. Nově narozené děti pojištěnek České průmyslové zdravotní pojišťovny totiž převyšovaly počty úmrtí pojištěnců každoročně zhruba o 6 000 až 9 000.

Nechat si proplatit příspěvek na prevenci přes mobil

Nejsilnějším benefitem ČPZP je aktuálně možnost proplácení preventivních programů prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu. K tomu, aby si nechali proplatit některý z příspěvků na prevenci, totiž klienti ČPZP nemusí chodit na pobočku. Stačí, když doklady k proplacení stáhnou podle návodu do svého mobilu, zadají číslo svého bankovního účtu a odešlou požadavek na ČPZP. Peníze na prevenci posílá pojišťovna přes mobilní aplikaci obvykle do tří dnů.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…