Česká republika a Německo prohloubí spolupráci v oblasti Průmyslu 4.0

29.08.2016 12:36

Německá kancléřka Angela Merkelová se ve čtvrtek 25. srpna 2016 při návštěvě Prahy potkala s premiérem Bohuslavem Sobotkou. Domluvili se na vzájemné podpoře Průmyslu 4.0.

Česká republika a Německo prohloubí spolupráci v oblasti Průmyslu 4.0
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Zástupci Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT a Německého výzkumného centra pro umělou inteligenci (DFKI) podepsali za přítomnosti obou předsedů vlády dohodu o spolupráci v této oblasti. Na půdě ČVUT by mělo vzniknout otevřené laboratorní testovací pracoviště pro malé a střední podniky.

Setkání s kancléřkou byl přítomen také zástupce CzechInvestu Roman Pašek. Agentura CzechInvest se problematice Průmyslu 4.0 dlouhodobě věnuje a podílela se také na vzniku Národní iniciativy Průmyslu 4.0. Součástí expertního týmu Národní iniciativy Průmysl 4.0, která již byla schválena Vládou ČR, byl i Jiří Krechl, vedoucí Oddělení podpory výzkumu, vývoje a inovací CzechInvestu. Cílem iniciativy je poskytnout klíčové informace související s tématem čtvrté průmyslové revoluce, ukázat možné směry vývoje, které by mohly podpořit ekonomiku a průmyslovou základnu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…