Česká republika se podruhé zapojila do Evropského týdne udržitelného rozvoje

01.06.2016 10:12

Ve dnech 30. května až 5. června je Česká republika podruhé zapojena do Evropského týdne udržitelného rozvoje. Jde o celoevropskou iniciativu podporovanou Evropskou sítí udržitelného rozvoje, která má za cíl zviditelňovat projekty a aktivity propagující udržitelný rozvoj a jeho principy. Nad akcí převzal záštitu premiér a předseda Rady vlády pro udržitelný rozvoj Bohuslav Sobotka.

Česká republika se podruhé zapojila do Evropského týdne udržitelného rozvoje
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Celoevropský týden udržitelného rozvoje byl představen ministry životního prostředí Francie, Německa a Rakouska na zasedání Rady pro životní prostředí 28. října 2014. Cílem bylo sjednotit starší projekty v těchto zemích a inspirovat podobnou iniciativu i v dalších částech Evropy. V roce 2016 se účastní 38 zemí, v kterých je registrováno již více než 3872 aktivit.  

Více se můžete dozvědět na webu www.tydenudrzitelnosti.cz.

Příklady akcí zapojených do Evropského týdne udržitelného rozvoje

Spolkový dům Slavonice – udržitelnost 100x jinak

V rámci dne otevřených dveří Spolkového domu nabízíme prohlídky a ukázky všeho, čím udržitelnost dlouhodobě naplňujeme a to v oblastech jako je osvěta, vzdělávání, zdraví, kvalitní život, šetrné stavění, přírodní zahrady, vliv komunit na udržitelnost měst a obcí, zapojování veřejnosti, partnerství, multikulturalismus a odpovědná spotřeba.

Kosení strážnických lúk

„Dojdi, estli sa nebojíš, a dojdi aj s kosú!“ Další ročník tradiční akce vzniklé za podpory MAS Strážnicko a pořádané folklórním souborem Danaj Strážnice. Přijďte se zapojit nejen jako diváci, ale vyzkoušejte si svoji zručnost a podpořte krojované kosce ze strážnických folklorních souborů.

Otevření studentské komunitní zahrady Václavka

Cílem studentského spolku Udržitelný Palacký je zvýšit společenskou odpovědnost univerzity a podporovat environmentálně příznivé chování studentů a zaměstnanců Univerzity Palackého. Komunitní zahrada Václavka pro nás představuje skvělé vyvážení všech pilířů udržitelného rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…