Česká republika uspěla na půdě OSN a uspořádá regionální konferenci „Evropský Habitat“

24.04.2015 16:04

V březnu 2016 se v Praze uskuteční konference OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst „Evropský Habitat“. Jedná se o přípravnou akci summitu OSN, který proběhne v říjnu roku 2016 v Ekvádoru. Pražskou kandidaturu schválil Program OSN pro lidská sídla.

Česká republika uspěla na půdě OSN a uspořádá regionální konferenci „Evropský Habitat“
Foto: OSN
Popisek: OSN

„Jsem ráda, že díky aktivitě Ministerstva pro místní rozvoj se Česká republika ujme hostitelské role pro regionální konferenci OSN. V Praze se tak setkají zástupci 56 členských států Evropské hospodářské komise OSN. Je to jedinečná příležitost zároveň prezentovat naši zemi a hlavní město, a také se aktivně podílet na probíraném tématu bydlení a rozvoje měst,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj, v jehož gesci je problematika bydlení, bude garantem celé akce, které se zúčastní zástupci desítek států Evropy, Asie a Severní Ameriky. Konference se bude konat v Praze ve dnech 18. až 20. března 2016. Je to jedna z několika nejvýznamnějších konferencí pořádaných členskými státy OSN k tématu bydlení a udržitelného rozvoje měst.

Navazující summit OSN Habitat III se uskuteční v říjnu 2016 v Ekvádoru a bude tematicky zaměřen na aktuální problematiku spojenou s rozvojem měst a obecně s bydlením. Konference se koná jednou za dvacet let. Akce se účastní všechny členské státy OSN. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…