Česká slivovice a fernet získaly zlato a bronz v Beverly Hills

16.08.2013 11:31

Desetiletá zlatá kosher slivovice a fernet vyráběný společností RUDOLF JELÍNEK získaly zlatou medaili za výjimečnou chuť v letošním ročníku mezinárodní soutěže lihovin World Spirits Competition, která se koná v Beverly Hills v Kalifornii (USA). Oba výrobky dále získaly bronzovou medaili za své obaly.

Česká slivovice a fernet získaly zlato a bronz v Beverly Hills
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vodka "velejemná"

Výrobky RUDOLF JELÍNEK se prosadily v konkurenci 121 přihlášených značek z celého světa. Zlatou medaili za výjimečnou chuť hodnotící porota po přísně anonymním výběru udělila 18 % přihlášených vzorků.

Oba výrobky byly jedinými českými zástupci, kteří byli do soutěže přihlášeni. Společnost RUDOLF JELÍNEK se Beverly Hills World Spirits Competition zúčastnila poprvé. „Soutěže v Beverly Hills jsou velmi prestižní, schází se tu vybraná společnost lidí, kteří hledají jen to nejlepší. V soutěži World Spirits Competition vybírají respektovaní experti z místních restaurací, hotelů a barů ty nejlepší lihoviny z celého světa. Hodnotí přitom jejich chuť, obal a design,“ vysvětluje obchodní a marketingový ředitel společnosti RUDOLF JELÍNEK Miroslav Motyčka.

„Na americkém trhu obecně a zejména v Kalifornii zvyšujeme v poslední době podstatným způsobem prodeje. Největší zájem je zde o náš Fernet R. JELÍNEK, který se prodává v nejlepších barech v Los Angeles a San Franciscu,“ říká místopředseda představenstva společnosti RUDOLF JELÍNEK Zdeněk Chromý.

Společnost RUDOLF JELÍNEK vyváží do USA kosher slivovici již 80 let, první dodávky se slivovicí ročníku 1933 zamířily za oceán o rok později. Velkou oblibu si našla mezi tamní židovskou komunitou a její výroba nebyla přerušena ani po roce 1948. Na jejich výrobu (včetně výběru nejkvalitnějších surovin) dohlíží pověřený rabín.

Hořký bylinný likér Fernet R. Jelínek firma vyvinula v roce 2010 na základě poptávky severoamerického trhu a jinam ho v současné době nedodává. Bylinný macerát pro výrobu tohoto fernetu se skládá z dvanácti druhů bylin, přičemž polovina je tuzemského původu a druhá polovina pochází z exotických bylin a plodů celé planety.

Více o soutěži naleznete na http://www.bhspiritscomp.com/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…