Česká spořitelna je Největším překvapením soutěže Best Innovator 2014

21.11.2014 16:19

Odborná porota soutěže Best Innovator 2014 ocenila přístup České spořitelny k inovacím a vyhlásila ji Největším překvapením soutěže.

Česká spořitelna je Největším překvapením soutěže Best Innovator 2014
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Vyzdvihla především fakt, že v rámci bankovního sektoru, kde se změny obecně uplatňují poměrně složitě, se ještě nesetkala s takovou prezentací inovací jako u České spořitelny. Soutěž Best Innovator 2014 je zaměřená na nejlepší řízení inovací ve firmách a pořádá ji mezinárodní konzultantská společnost A.T. Kearney. Jejím cílem je systematické hodnocení inovačního procesu od zrodu myšlenky až po její úspěšné zavedení do praxe.

„Budoucnost bankovních služeb leží v digitálním světě. My tento trend následujeme a neustále přicházíme s novinkami: jako jediní na trhu nabízíme samostatnou mobilní aplikaci pro obsluhu firemního účtu nebo objednání do pobočky. Prodáváme také hypotéky přes Facebook a v naší experimentální pobočce v Plzni zkoušíme nový způsob interakce s klienty: učíme je třeba řešit jednoduché servisní operace samostatně. S těmi jim pomáhá unikátní videobankéř ve videokiosku - po úspěšném testování ho máme už na pěti místech v ČR,“ řekl Martin Techman, ředitel retailového segmentu České spořitelny. „Z ocenění naší práce máme velkou radost a v podobném duchu chceme pokračovat i v budoucnu. Budeme rozvíjet stávající dovednosti a budovat nové, díky kterým si dlouhodobě udržíme respekt a loajalitu našich klientů,“ doplnil Martin Techman.

Soutěž Best Innovator svým účastníkům přináší velké množství poznatků, které jim pomáhají zlepšovat inovační postupy, dosahovat dalšího růstu a posilovat jejich konkurenceschopnost. Kromě České republiky pořádá společnost A.T. Kearney tuto soutěž na dalších 18 evropských a mimoevropských trzích, doposud se jí zúčastnilo více než 1 750 společností z různých odvětví. Více informací o soutěži na www.atkearney.com.

Profil České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou v České republice  • Její služby využívá více než 5 milionů klientů: občané, malé a střední firmy, obce a města, financuje také velké korporace a poskytuje služby v oblasti finančních trhů • Od roku 2000 je Česká spořitelna členem Erste Group a pod touto značkou obsluhuje bonitní a korporátní klienty • Disponuje nejširší sítí poboček a bankomatů v České republice • Důležitou roli hraje také na poli inovací: byla například první bankou na českém trhu, která začala masivně vydávat bezkontaktní karty a vytvářet síť pro jejich využití  • Další zajímavé informace o České spořitelně zde.

Česká spořitelna – Zodpovědný partner společnosti

5 000 000 000 Kč jsme investovali do projektů na výrobu energie z obnovitelných zdrojů a do energeticky úsporných projektů • 1 450 000 000 Kč jsme vložili do Nadace Depositum Bonum na podporu vzdělávání v České republice • 80 000 000 Kč jsme spolu s Nadací České spořitelny v roce 2012 věnovali na obecně prospěšné projekty • 2 000 000 Kč jsme v roce 2013 rozdělili celkem 34 charitativním projektům na základě výsledků hlasování v našich dvou grantových programech pro zaměstnance a klienty • 8 000 seniorů navštívilo vzdělávací kurzy „Senioři komunikují" v 634 českých městech a obcích • 1 887 dobrovolníků se v roce 2013 zúčastnilo spořitelních Dnů pro charitu. Věnovali jsme více než 16 000 hodin práce dobrovolníků • 376 našich poboček má bezbariérový přístup a přes 250 našich bankomatů je uzpůsobeno pro obsluhu nevidomými klienty • 2 pracovní dny může každý zaměstnanec využít na obecně prospěšnou činnost díky spořitelním Dnům pro charitu • Další zajímavé informace o společenské odpovědnosti České spořitelny zde.

Profil Erste Group

Erste Group je předním poskytovatelem finančních služeb ve východní části EU • Zhruba 46 000 zaměstnanců poskytuje finanční služby 16,4 milionům klientů v téměř 2 800 pobočkách v 7 zemích (v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku) • Ke konci 1. čtvrtletí 2014 dosáhla bilanční suma skupiny Erste Group EUR 203,9 mld., čistý zisk činil EUR 103,3 mil. a poměr nákladů k výnosům 57,0 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…