Česká spořitelna prodala za rok zlato za téměř 200 milionů korun

02.07.2013 9:33

Česká spořitelna prodala po roce od zahájení nabídky investičního zlata ve svých 77 pobočkách více než 170 kg zlata v celkovém objemu téměř 200 mil. Kč.

Česká spořitelna prodala za rok zlato za téměř 200 milionů korun
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Banka zároveň zvýšila počet poboček, ve kterých si lidé mohou zlaté slitky vyzvednout. Dosud to bylo možné jen ve dvou pobočkách (Praha a Brno), nově i v dalších 10 pobočkách ČS (České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem, Zlín). Cena zlatých slitků se mění každý den v závislosti na aktuální ceně zlata a klienti ji najdou v kurzovním lístku na www.investicnicentrum.cz. Např. dnes je cena zlatého slitku o hmotnosti 10 gramů 8 780 Kč. 
 
„Nabídka prodeje zlata se setkala u klientů České spořitelny s mimořádným zájmem. Zlato dlouhodobě uchovává svojí hodnotu a i přes kolísání jeho ceny v poslední době zůstává v oblasti zájmu klientů. Další výhodou je, že nákup zlata je osvobozen od daně z přidané hodnoty,“ uvedl Petr Valenta, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů v České spořitelně. 
 
K nákupu investičního zlata je potřeba, aby klient navštívil jednu ze 77 vybraných poboček České spořitelny, s poradcem projednal podmínky obchodu (typ slitku, počet slitků, cena a místo převzetí) a uzavřel kupní smlouvu. Podmínkou je vlastnictví investičního účtu, na kterém klient musí mít dostatek finančních prostředků. V okamžiku, kdy je zlato v dohodnuté pobočce připraveno k převzetí, banka klienta informuje SMS zprávou či emailem. Lhůta na vyzvednutí zlata je pak 30 dnů.
 
Česká spořitelna nabízí svým klientům zlaté slitky společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, která kvůli garanci pravosti a vysoké hodnoty začala při jejich výrobě podle standardu „Good Delivery“ spolupracovat se švýcarským podnikem ARGOR – HERAEUS SA, čímž je zaručena nejvyšší kvalita. Na slitcích je také řada ochranných prvků -  na 10g slitku je logo společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, KINEGRAMTM - ražba lipicánského koně, na všech dalších je pak i údaj o hmotnosti a ryzosti - 999,9 Au a značka zkušebny a tavírny společnosti Argor –  Heraeus SA. Každý slitek je navíc označen individuálním číslem jako unikátní kus.
 
Seznam vybraných poboček České spořitelny, které nabízejí investiční zlato, najdete na www.investicnicentrum.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…