Česká správa sociálního zabezpečení: Zajímají vás podrobné údaje z důchodové oblasti?

19.08.2016 9:40

Statistická ročenka České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) za rok 2015 přináší podrobný pohled na oblast důchodového pojištění, jednu z hlavních činností instituce. Elektronická verze ročenky je již nyní na webových stránkách ČSSZ. Obsahově navazuje na předchozí ročníky.

Česká správa sociálního zabezpečení: Zajímají vás podrobné údaje z důchodové oblasti?
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Publikace má pět hlavních tabulkových částí. Například v kapitole o vyplácených důchodech jsou uvedeny informace o tom, kolik bylo k 31. 12. 2015 vypláceno důchodů, jakého druhu, komu a v jaké kombinaci. Soubor vyplácených důchodů je též popsán v členění podle krajů, průměrné výše, průměrného věku důchodce a podle druhu důchodu. Sestavy zároveň ilustrují zastoupení žen a mužů.

Informace o invaliditě rozšiřují údaje o přiznaných a vyplácených invalidních důchodech o příčiny invalidity. Data jsou tříděna podle 19 skupin diagnóz definovaných Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

K dispozici jsou též informace o některých kvantilech, tedy o tom, kolik procent důchodců z celku má důchod nižší než je uvedená výše důchodu. Vedle mediánu, který soubor důchodců rozděluje na dvě části (50 %), jsou uvedeny i hraniční hodnoty kvantilů. Tyto údaje ilustrují starobní a invalidní důchody vyplácené sólo.

Ročenka je tradičně doplněna základními informacemi demografického charakteru a údaji ilustrujícími některé fáze zpracování důchodové agendy. Publikace je jedním ze zdrojů pro tvorbu důchodových datových sad, které ČSSZ ve formátu otevřených dat publikuje na svém speciálním portále na adrese: data.cssz.cz.

Statistická ročenka za rok 2015

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…