Česká televize: Padesát školních dnů a přes půl milionu žáků. S výukou UčíTelka ještě nekončí

30.05.2020 16:51

Od 25. května mají děti možnost opět usednout do školních lavic, UčíTelka z televizních obrazovek ale učí dál a odvysílala již 50. díl.

Česká televize: Padesát školních dnů a přes půl milionu žáků. S výukou UčíTelka ještě nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Program, který vznikl na pomoc dětem, rodičům i učitelům po mimořádném uzavření škol, bude pokračovat až do 19. června. UčíTelka se letos představí i na konferenci Evropské vysílací unie, kde se každý rok prezentují nejzajímavější formáty, které byly za uplynulý rok vyrobeny.

Více než dva měsíce mohou žáci každé všední dopoledne sledovat na programu ČT2 živě vysílaný pořad UčíTelka. Za tu dobu oslovil na 600 tisíc dětí ve věku 4-12 let. Pořad má hezké vysvědčení nejen mezi učiteli, kteří se na něj odkazují při zadávání domácích prací, ale i u dětí a rodičů. „UčíTelka se podle šetření České školní inspekce stala nejvyužívanější podporou pro vzdělávání na dálku i u učitelů, ačkoliv primárně mířila na děti a jejich rodiče,“ říká ředitel odboru předškolního a základního vzdělávání ministerstva školství Jaroslav Faltýn.

„Podařilo se nám získat důvěru rodičů i dětí, kteří se spolu opakovaně před obrazovkou pouští do češtiny, matematiky i dalších předmětů a aktivit,“ říká vedoucí projektu Luboš Rosí a dodává: „Osm z deseti diváků se shodlo, že pořad napomáhá vzdělávání doma a na škále od 1 až 10, kde desítka je nejvyšší známka, mu dávají 8,9.“

Poslední díl pořadu je naplánovaný na 19. června. Tou dobou bude mít odvysíláno už téměř dvě stě hodin výuky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…